fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Laikinasis „Riterių“ treneris V. Sabaliauskas: „Turime apsiginkluoti kantrybe“

„Riterių“ komanda nesudeda ginklų ir ruošiasi naujoms kovoms. Pasikeitimai komandos trenerių štabe ir administracijoje nekeičia ekipos planų bei ryžto siekti savo tikslų.

Vyriausiojo trenerio asistentu dirbęs Vaidas Sabaliauskas po šią savaitę įvykusių pokyčių laikinai perėmė pagrindinę komandą į savo rankas. Šis specialistas „Riterių“ gretose dirba antrąjį sezoną, visuomet dalyvavo treniruočių procese, todėl gerai žino ekipos galimybes.

Anot V. Sabaliausko, po tokio sukrėtimo reikia stabilaus darbo plano ir atkaklumo – tik taip galima pokyčius paversti į pozityvią energiją, kuri stums į priekį.

„Komanda išgyvena laikotarpį, kai visiems reikia apsiginkluoti kantrybe. Turime labai patyrusių žaidėjų, kurie su sunkiomis situacijomis sporte susiduria ne pirmą kartą. Jų ambicijos mums padės žygiuojant pro šį duobėtą kelio ruožą. Visi siekiame bendro tikslo ir privalome nesustoti pusiaukelėje. Sezonas tik įsibėgėja, netrukus žaisime ir taurės turnyre. Mūsų laukia daug rungtynių ir daug naujų galimybių iškovoti pergalių. Tikiu, kad ši komanda gali geriau“, – sakė V. Sabaliauskas.

Treneriui pritarė ir komandos kapitonas Tadas Simaitis: „Dabartinėje situacijoje svarbu išlaikyti vienybę komandoje. Mes turime prisiimti atsakomybę ir padėti treneriams, o treneriai nukreips tinkamu keliu. Bet gerai suprantu, kad futbole ypatingų receptų nėra. Kiekvienam reikės padirbėti dar sunkiau ir dar labiau pakovoti vienas už kitą. Būdami kaip vienas kumštis galime pasiekti užsibrėžtus tikslus.“

„Riterių“ ekipoje netrūksta ir jaunų žaidėjų, kuriems tokia situacija nėra pažįstama. Anot saugo Mato Ramanausko, tai padės užsigrūdinti. „Neslėpsiu, buvo tikrai sunku, bet sunkumai užgrūdina, o mes esame profesionalai. Negalime leisti, kad nesėkmės padarytų įtaką mūsų nusiteikimui ir motyvacijai žaisti. Turime žengti į priekį ir galvoti apie artėjančias rungtynes“, – kalbėjo M. Ramanauskas.

Kitas rungtynes „Riteriai“ žais jau rytoj, liepos 4-ąją, Marijampolėje su šalies čempione „Sūduva“. Artimiausia dvikova Vilniuje – liepos 14 d. 20 val. „Hegelmann LFF taurės“ aštuntfinalio rungtynės su Gargždų „Banga“.