fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Banga“ – „Riteriai“: finalų pradžia

Po to, kai antradienį Gargždų „Banga“ išvykoje nugalėjo „Kauno Žalgirį“, „Riterių“ padėtis kovoje dėl ketvirtos vietos tapo nepavydėtina. Komandas jau skiria aštuoni taškai čempionate, iki kurio pabaigos likę vos aštuoni turai.

Tiesa, jau rytoj ekipos susikaus tarpusavyje, o tai reiškia, kad atstumas tarp komandų vėl gali sumažėti iki penkių taškų bei grįžti kova, kuri gali lemti vienos iš jų kelialapį į kito sezono UEFA Europos lygos atranką.

„Kiekvienais metais ateina laikas, kai pradedame finalų seriją. Galvoju, kad šiais metais tas laikas atėjo jau dabar. Ankstesniais metais tos serijos mums baigdavosi sėkmingai. Visi mato, kad mūsų žaidimas gerėja, todėl nematau priežasčių, kodėl šiemet turėtų atsitikti kitaip“, – sakė vyriausias komandos žaidėjas Valdemaras Borovskis.

Data: 2020 m. rugpjūčio 1 d. 17:00 val.

Vieta: Gargždų miesto stadionas

Varžovas

Prieš sezoną daugelio nurašyta „Banga“ ne kartą ir ne du įrodė, kokią milžinišką reikšmę komandiniame sporte turi disciplina ir drausmė. Vidutinė komplektacija, tačiau neįtikėtinos pastangos, žaidybinio plano laikymasis „Bangai“ šiuo metu leidžia tvirtai stovėti ant ketvirtojo turnyro lentelės laiptelio. Beje, A lygoje jau nebėra komandos, iš kurios gargždiškiai nebūtų atėmę taškų.

12 turas

Nepaisant to, kad dėl traumos yra/buvo iškritęs vienas svarbiausių ekipos žaidėjų Julius Kasparavičius, komanda išvykoje 3:2 sugebėjo nugalėti „Kauno Žalgirį“. Kauniečiams šis pralaimėjimas, veikiausiai, atėmė galimybę pasivaržyti dėl aukštesnės nei trečioji vieta, o „Banga“ padidino persvarą prieš savo persekiotojus iš Panevėžio ir Vilniaus.

„Riteriai“ dvyliktajame ture sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, tačiau to neužteko, kad būtų iškovotas bent taškas dvikovoje su Marijampolės „Sūduva“. Meistriškumas – taiksliausias žodis kalbant apie tai, dėl ko antradienį marijampoliečiai 2:1 nugalėjo „Riterius.

Tarpusavyje

3-2-2. „Bangos“ ir „Riterių“ tarpusavio istorija buvo pradėta skaičiuoti 2014 metais, o pratęsta šiemet. Per trejas tarpusavio rungtynes klubai pasidalino po pergalę, dar vienos rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Verta pažymėti, kad visos trys šio sezono dvikovos buvo skirtingos. Pavyzdžiui, pirmajame rate Riteriai kamuolį valdė beveik 70 procentų laiko, kėlė dviženklį skaičių kampinių, tačiau, iš esmės, progų nesukūrė. Antruoju numeriu žaidusi „Banga“ grasino kontratakomis, o po vienos iš jų dvikovos pabaigoje pelnė įspūdingą įvartį.

Antrosiose rungtynėse Gargžduose Riteriai nebeturėjo tokios didžiulės žaidybinės persvaros, tačiau kūrė progas. Pirmojo įvarčio laukti ilgai nereikėjo. Po jo užteko realizuoti vienuolikos metrų baudinį ir, turbūt, viskas būtų baigta. Deja, baudinys realizuotas nebuvo, o po pertraukos klaida aikštės šeimininkams leido išlyginti rezultatą.

Trečioji tarpusavio dvikova vyko Hegelmann LFF taurės turnyro aštuntfinalyje. Sostinėje vykusiose rungtynėse Riteriai abiejų kėlinių pabaigose pelnė po įvartį bei pelnytai iškovojo kelialapį į turnyro ketvirtfinalį.

Akistata

Michaelas Thuique prieš Shogo Yoshikawą. „Riterių“ brazilo sportinė forma gerėja kiekvienoje treniruotėje. Taip, iš jo gero žaidimo buvo tikimasi nuo sezono pradžios, tačiau viskam savas laikas. Prieš tą pačią „Bangą“ taurės rungtynėse M. Thuique pasižymėjo tokiu reidu bei įvarčiu, kokio galėtų pavydėti dauguma A lygos futbolininkų.

„Bangos“ japonas yra viena maloniausių šio sezono lygos sensacijų. Jei minėjome, kad šiai ekipai labai svarbus J. Kasparavičius, tai S. Yoshikawa yra ne mažiau reikalingas.

Orų prognozė

Rungtynių metu Gargžduose sinoptikai prognozuoja 22 laipsnių šilumą, 4 metrų per sekundę šiaurės vakarų vėją ir nedidelio lietaus tikimybę.