fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

UEFA keičia planus: „Riterių“ startas Europos lygos atrankoje – rugpjūčio 27 dieną

Liepos pabaigoje Europos lygos atranką planavusi UEFA šiandien paskelbė vėlinanti turnyro pradžią, o tai reiškia, kad šeštus metus iš eilės jame dalyvausiantys „Riteriai“ startuos rugpjūčio 27–ąją. Be to, dėl sutrumpinto sezono UEFA nusprendė, kad visuose atrankos etapuose nugalėtojas bus renkamas iš vienų rungtynių, o namuose žaisianti komanda paaiškės burtų traukimo metu.

Kol kas nėra aiški tiksli burtų traukimo data. Taip pat, nėra aišku ar rungtynes UEFA leis vykdyti su žiūrovais.

„Sunku kažką pakomentuoti. Jei burtai lems, kad žaisime namie – vadinasi, naujovė gera. Jei išvykoje – nieko gero. Faktas, kad namuose žaisiančios komandos turės didžiulį pranašumą.

Kitas momentas – šiemet visiškai kitokią svarbą įgyja šalis, su kurios komanda teks rungtyniauti. Norėtųsi tikėtis, kad situacija iki rungtynių dėl koronaviruso bus visiškai suvaldyta ir grįžus iš išvykos rungtynių neteks karantinuotis“, – sakė „Riterių“ klubo direktorius Virmantas Lemežis.

Nors dar neoficialu, tačiau tikėtina, kad pirmajame atrankos etape „Riteriai“ pateks tarp skirstytųjų komandų. Jei pavyktų šį etapą įveikti, antrojo tektų laukti dar tris savaites. Po pirmojo etapo UEFA yra numačiusi rinktinių pertrauką.

2020-2021 m. UEFA Europos lygos atrankos varžybų datos:

Preliminarus etapas: rugpjūčio 20 d.

Pirmasis atrankos etapas: rugpjūčio 27 d.

Antrasis atrankos etapas: rugsėjo 17 d.

Trečiasis atrankos etapas: rugsėjo 24 d.

Atrankos atkrentamųjų etapas: spalio 1 d.

Dėl pasikeitusio UEFA grafiko keisis datos ir A lygoje.