fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Žalgiris“: psichologinis žaidimas

A lyga „Riteriams“ kol kas toli gražu nesiklosto taip, kaip buvo galvojama prieš sezoną. Ketverios iš eilės nelaimėtos rungtynės ir vos penkta vieta turnyro lentelėje. „Žalgirio“ situacija nedaug geresnė – apie čempiono titulą svajojantys šalies vicečempionai lygoje kol kas yra treti. Tai reiškia, kad būsimoje dvikovoje, panašiai kaip su „Panevėžiu“, susikaus du sužeisti žvėrys.

Data: 2020 m. birželio 28 d. 17:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius

Bilietus platina: „Tiketa“

Naujienos

„Riteriuose“ dvejas rungtynes dėl traumos praleidęs Justinas Marazas jau pradėjo treniruočių procesą, tačiau ar galės pasirodyti rungtynėse, paaiškės tik prieš jų pradžią. Galime prisiminti, kad pirmojo rato tarpusavio dvikovoje būtent J. Marazas pelnė įvartį, kuris Riteriams garantavo pirmą ir kol kas vienintelę pergalę šiame A lygos sezone.

„Žalgiris“, savo ruožtu, taip pat neturės vieno žaidėjo iš pirmosios dvikovos. Tai Davidas N‘gogas. „Žalgiris“ šią savaitę patvirtino jau anksčiau spaudoje pasirodžiusią informaciją apie šio futbolininką pasitraukimą iš Lietuvos vicečempionų klubo. Žalgiriečiai turi problemų ir dėl kitų futbolininkų traumų, tačiau oficialiai apie tai jokios informacijos nėra paskelbta.

Buvęs turas

Tiek „Riterius“, tiek „Žalgirį“ antrojo rato pradžia nuvylė. Blogiausia, kad vieni ir kiti turėjo puikiausią galimybę iškovoti po tris taškus, tačiau abiem kojas pakišo nerealizuoti vienuolikos metrų baudiniai.

„Riteriai“ prieš „Bangą“ Gargžduose pirmavo 1:0, tačiau tuomet nerealizavo baudinio ir tokiu būdu varžovams suteikė pasitikėjimo sugrįžti į rungtynes. Deja, jie sugrįžo po itin apmaudžiai praleisto įvarčio.

Žalgiriečių situacija dar skaudesnė. Jie į priekį galėjo išsiveržti 87 minutę, tačiau Liviu Antalio smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą, o dar po poros minučių „Kauno Žalgiris“ įmušė įvartį bei iš sostinės išsivežė tris taškus.

Pirmas ratas

Pirmojo rato rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Riterių“ vyko po beveik trijų mėnesių pertraukos, todėl abiejų komandų treneriai ne tik nežinojo apie varžovus, tačiau nebuvo tikri ir dėl saviškių. Tąsyk Riteriai išsiveržė į priekį, o antrajame kėlinyje atlaikė galingą „Žalgirio“ spurtą. Gegužės 30-ąją blizgėjęs Tadas Simaitis buvo pripažintas geriausiu dvikovos žaidėju.

Tarpusavyje

9-10-15. Prieš šešerius metus prasidėjusi tarpusavio statistika šį sekmadienį pasieks 35-ąsias rungtynes. Paskutiniuose dviejuose susitikimuose pergales iškovojo Riteriai.

Klausimas

Kuri komanda geriau pasirengusi psichologiškai? Sportas dažnai būna neatsiejamas nuo psichologijos, o ypač tokiomis akimirkomis, kai sportininkams nesiseka. „Riteriai“ šiuo metu išgyvena ketverių nelaimėtų rungtynių seriją ir tai, be abejonės, yra rimtas signalas.

„Žalgirio“ situacija yra ne geresnė, nes praėjusį kartą patirta itin apmaudi nesėkmė galėjo žaidėjams suduoti stiprų smūgį.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 24 laipsnių šilumą, protarpiais debesuotą ir su nedideliu lietumi vakarą.