fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Sūduva“: kiekviena gera komanda turi trūkumų

Dar prieš kelias savaites, kai dauguma Marijampolės „Sūduvos“ legionierių buvo ne Lietuvoje, o čia likę treniravosi be vyriausiojo trenerio, A lygos klubai tiesiog troško kuo greičiau sužaisti su Lietuvos čempionais. Tokia teisė iš pradžių atiteko „Kauno Žalgiriui“, po to „Panevėžiui“. Reziumė: ir vieni, ir kiti pralaimėjo.

Abiejose rungtynėse „Sūduvos“ futbolininkai parodė savo klasę. Be to, reikia suprasti, kad nuo šiol su šia komanda visiems žaisti bus tik sunkiau – naujasis treneris Saulius Širmelis vis geriau pažįsta su savo auklėtinius, o pastarieji apsipranta prie žaidimo po karantino.

„Jie triskart Lietuvos čempionai – tai viską pasako. Tačiau kiekviena gera komanda turi trūkumų“, – apie varžovus kalbėjo „Riterių“ vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas.

 

Data: 2020 m. birželio 14 d. 17:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius

Bilietus platina: „Tiketa“
 

Naujienos

Pralaimėjimas Gargždų „Bangai“ Riterius buvo palikęs be žado, tačiau laikas gydo žaizdas. Susirinkę į pirmąją porungtyninę treniruotę A lygos bronziniai prizininkai savo mintis iš buvusių rungtynių perkėlė į būsimas.

Penktadienį B komandos rungtynėse po kėlinį žaidė Ričardas Šveikauskas, Mindaugas Grigaravičius ir Ernestas Stočkūnas. Ar jie pasirodys sekmadienį – priklauso nuo M. Čepo pasirinkimo.

Saulius Širmelis, savo ruožtu, dvikovoje su „Riteriais“ jau galės naudotis Mihreto Topčagičiaus paslaugomis. Pastarajam už gautą raudoną kortelę dvikovoje su „Kauno Žalgiriu“ buvo skirta vienų rungtynių diskvalifikacija ir jis bausmę jau atliko.

Nors į Lietuvą sugrįžo dar ne visi sūduviečiai, tačiau jau dabar S. Širmelis starto sudėčiai turi tokį platų pasirinkimą, kokio neturi nei vienos kitos komandos treneris.

 

Varžovas 

Kai po praėjusio sezono „Sūduvą“ paliko treneris Vladimiras Čeburinas, saugai Ovidijus Verbickas ir Paulius Golubickas, atrodė, kad marijampoliečių laukia nelengvi metai. Turbūt, taip ir būtų buvę, jei ne karantinas, kuris Lietuvos čempionams labai laiku suteikė progą pakeisti trenerį ir vėl sugrįžti su energija, kuria ši komanda išsiskiria pastaruosius trejus metus.

 

Paskutinis turas

Trečiajame ture „Riteriai“ ir „Sūduva“ buvo panašūs tik vienu aspektu – kamuolio prieš varžovus kontrole. Vis tik, visa kita statistika akivaizdžiai skiriasi. „Sūduva“ prieš „Panevėžį“ kūrė progas ir mušė įvarčius, „Riteriai“ per dvikovą su „Banga“ neatliko nei vieno smūgio į vartų plotą. „Sūduva“ laimėjo 3:1, „Riteriai“ pralaimėjo 0:1

 

Tarpusavyje

13-7-13. Šių komandų tarpusavio statistika pradėta skaičiuoti dar 2013 metais, kai tuometiniai „Trakai“ žaidė Pirmoje lygoje. Tuomet LFF taurės turnyre Trakuose vykusias rungtynes Riteriai laimėjo po baudinių serijos.

Patekę į A lygą, Riteriai pirmose rungtynėse iškovojo pergalę 1:0, Valdo Urbono eroje buvo iškovotos aštuonios pergalės iš eilės, vėliau atėjo „Sūduvos“ laikas, o paskutinę tarpusavio akistatą „Riteriai“ laimėjo net 5:1.

Toje dvikovoje trečiąjį savo įvartį pelnęs Teremas Moffi ištraukė kampinio vėliavėlę, pademonstruodamas, jog varžovų tvirtovė – užkariauta. Tiesa, verta priminti, kad „Sūduvai“ ta dvikova nieko nereiškė. Iš kitos pusės, V. Čeburinas po dvikovos net kelis kartus pakartojo, kad čempionams toks žaidimas neatleistinas. Ši pergalė Riteriams garantavo bronzos medalius praėjusių metų Lietuvos A lygos čempionate.

 

Futbolininkai, pakeitę marškinėlius

„Sūduvai“ šiuo metu atstovauja tik vienas žaidėjas, savo laiku atstovavęs „Riteriams“, tai vartininkas Ignas Plūkas. Savo ruožtu, „Riterių“ sudėtyje buvusių „Sūduvos“ žaidėjų yra žymiai daugiau. Tai Dominykas Barauskas, Valdemaras Borovskis ir Mindaugas Grigaravičius.

 

Klausimas 

Kaip keisis ir ar keisis „Riterių“ sudėtis? Dvikovoje su Gargždų „Banga“ po keitimų pasirodę Michaelas Thuique ir Dominykas Kodz kaip reikiant pagyvino komandos žaidimą. Ar ryšis šiuos futbolininkus nuo dvikovos pradžios į aikštę mesti M. Čepas? Daug klausimų kelia tas faktas, kad skirtingai nei su „Banga“, Riteriai tiek daug laiko su kamuoliu nepraleis.

 

Orų prognozė

Nepaisant karštos savaitės, panašu, kad dvikovos „Riteriai“ – „Sūduva“ metu oras karščiu nelepins. Visą sekmadienį numatyta vos 15-16 laipsnių šiluma, debesuotumas, 5 metrų per sekundę Šiaurės Rytų vėjas ir retkarčiais iškrentantys krituliai.