fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Neapsigynę po standartinių situacijų „Riteriai“ kapituliavo „Sūduvai“

Ketvirtojo A lygos turo rungtynėse „Riteriai“ vos kėlinį priešinosi „Sūduvai“ bei patyrė pralaimėjimą 1:3. Riterius pražudė marijampoliečių standartinės situacijos, kurios po pertraukos virto įvarčiais. Patiems vilniečiams įvartį pelnė po keitimo aikštėje pasirodęs Dominykas Kodz.

Lyginant su praėjusio turo rungtynėmis, Mindaugas Čepas atliko du keitimus: vietoje Mindaugo Grigaravičiaus ir Dovydo Virkšo nuo pirmųjų minučių aikštėje pasirodė Michaelas Thuique ir Lajo Traore. Pastarasis pirmą smūgį atliko nesužaidus nei dviejų minučių.

„Riteriai“ nuo susitikimo pradžios varžovus pasitiko aukštu presingu ir, panašu, kad „Sūduvos“ futbolininkams tai buvo netikėta. Kelis kartus perimti kamuoliai varžovų aikštės pusėje galėjo virsti perspektyviomis atakomis, tačiau „Sūduva“ pavojų neutralizuodavo dar iki paskutinės atakos fazės.

Sužaidus beveik trečdalį pirmajame kėlinyje „Riteriai“ sukūrė dvi fantastiškas progas, tačiau abiem atvejais po kampinių Donatui Kazlauskui pritrūko sėkmės. Dar po kelių minučių savo superprogą pirmajame kėlinyje turėjo ir „Sūduva“, tačiau tuomet Mihretas Topčagičius galva smūgiavo virš vartų.

Per likusį laiką iki pertraukos itin didelių pavojų nebuvo nei prie vienų vartų, tačiau buvo labai daug kieto žaidimo, kurį galima įvardinti kaip išskirtiniu šios dvikovos bruožu.

Iškart po pertraukos išryškėjo milžiniška „Sūduvos“ persvara, kuri marijampoliečiams garantavo ir progas, ir įvarčius. Pirmą kėlinio minutę savo galimybe nepasinaudojo Andro Švrljuga, tačiau uždirbtas kampinis garantavo progą Semirui Kerlai. Pastarasis padarė tai, ką per karjerą „Sūduvoje“ yra daręs dešimtį kartų. Jo smūgis galva svečiams dovanojo pirmąjį rungtynių įvartį.

Dar po poros minučių marijampoliečiai galėjo sudėti taškus ant „i“, tačiau puikiu šansu Giedrius Matulevičius nepasinaudojo. Klaidos gynyboje „Sūduvai“ dar labiau palengvino gyvenimą ir jie darė tai, ką geriausiai moka. Andro Švrljuga galingai įmetė kamuolį iš užribio, Mihretas Topčagičius kyštelėjo koją ir rezultatas 0:2.

Pajutę žaidimą, sūduviečiai netrukus džiaugėsi ir trečiuoju įvarčiu. Vėl kampinis, vėl pirmasis prie kamuolio „Sūduvos“ žaidėjas (šįsyk J. Tadičius) ir rezultatas 0:3.

Vaizdas aikštėje pasikeitė 69 minutę, kai iš aikštės už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas Domagojus Pušičius. Netrukus įvartį pelnė ką tik aikštėje pasirodęs D. Kodz, o dar po kelių minučių puikią galimybę turėjo D. Virkšas. Deja, jo smūgiuotas kamuolys pralėkė šalia vartų.

Galėjo įmušti ir „Sūduva“. Ir vėl po kampinio. Darsyk „pramiegotas“ varžovas S. Kerlai suteikė įspūdingą šansą, bet jis iš kelių metrų sugebėjo nepataikyti į tuščius vartus. Tai buvo paskutinis epizodas, galėjęs pakeisti skaičius švieslentėje.

„Riterių“ sudėtis: T. Simaitis, V. Borovskis, V. Jeriomenko, D. Barauskas, A. Levšinas, T. Dombrauskis (82 min. G. Paulauskas), M. Ramanauskas (64 min. D. Virkšas), J. Marazas (71 min. D. Kodz), D. Kazlauskas, L. Traore, M. Thuique.