fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

M. Čepas apie būsimą dvikovą su „Panevėžiu“: „Į Vilnių atvyksta sužeistas žvėris“

Du pralaimėjimus iš eilės patyrę sostinės „Riteriai“ jau šį penktadienį tikisi atsigriebti dvikovoje su komanda, kuri šiame sezone taškų dar neiškovojo. Tačiau pirmiausia pabandykime atsakyti į klausimą, kas nutiko komandai, kuri taip sėkmingai kovėsi pirmose pokarantininėse rungtynėse su „Žalgiriu“?

Akistata su „Banga“ atvėrė seną klubo žaizdą, kai varžovai įnirtingai ginasi, o patys Riteriai tos gynybos pralaužti nesugeba. Aštrumo trūkumas, kai kada perskubėjimas, o kai kada per lėtas žaidimas, netikslūs perdavimai – visa tai seniai girdėta istorija, pasikartojusi ir prieš dvi savaites.

Rungtynės su „Sūduva“ buvo visiškai kitokios. Aišku, dabar visi atsimena tik antrąjį prastą kėlinį, kurio metu sūduviečiai su Riterių gynyba darė tai, ką norėjo. Tačiau reikia nepamiršti, kad tose rungtynėse buvo ir pirmas kėlinys, kuris lyg ir turėtų patvirtinti Mindaugo Čepo žodžius apie tai, jog komanda nors ir mažais žingsniukais, tačiau juda į priekį.

Po pertraukos „Sūduva“ tarsi paspaudė mygtuką, kurio pagalba visos standartinės situacijos tapo arba progomis, arba įvarčiais.

„Reikia pripažinti, kad marijampoliečiai šioje vietoje sužaidė kokybiškai, o mes – atsainiai. Viliuosi ir tikiuosi, kad tokie momentai nepasikartos, o pamoka mūsų jauniems žaidėjams išeis į naudą, būsime apdairesni, susikoncentravę ir nepaliksime jokio šanso varžovams.

Kalbant apie mūsų žaidimą antrajame kėlinyje su „Sūduva“, tai sugriuvome po greito praleisto įvarčio. Nesinori apie tai kalbėti, nes tai paprasčiausias žioplumas. „Sūduva“ demonstruoja klasę, įvarčiais paverčia bet kuriuos suteiktus šansus.

Mūsų sugriuvimą lėmė po pertraukos praleistas įvartis. O pirmas kėlinys – žiūrėjome, analizavome stipriąsias, silpnąsias vietas ir bandome rasti argumentus“, – prisiminęs klaidas kalbėjo M. Čepas.

Jo ekipai liko dvi dienos iki penktojo turo rungtynių su „Panevėžio“ klubu. Pastarojo vadovai šį pirmadienį pranešė apie vyr. trenerio Aleksandro Kurtijano atleidimą, tad pirmąkart istorijoje reprezentacinei Aukštaitijos komandai vadovaus Dainius Gleveckas.

„Aišku, jei nebūtų to atleidimo – nebūtų ir sukrėtimo. Visada, pasikeitus treneriams, žaidėjai jaučia pakilimą, nori naujam strategui įrodyti, kad yra verti vietos vienuoliktuke. Į Vilnių atvažiuoja sužeistas žvėris, o tokie būna patys pavojingiausi. Negaliu tvirtinti, bet turbūt ir jie galvoja, kad žaisti su „Riteriais“ esamasis laikas yra pats geriausias.

Tai reiškia tik viena – turime būti pasiruošę visomis prasmėmis: ir fiziškai, ir morališkai. Pasiruošimą sunkina oro sąlygos, bet jos bus vienodos abiem komandoms, be to ir rungtynių metu yra prognozuojamas panašus oras. Žinau, kad mūsų laukia sunkus priešininkas, sunkios rungtynės, bet dėl to mūsų tikslai nesikeičia. Tikiu komanda ir su nekantrumu laukiu susitikimo.

Kaip jau minėjau, atvyksta sužeistas žvėris, tačiau ir mes tokie patys. Du pralaimėjimai iš eilės mus iškrapštė iš komforto zonos. Treniruotėse jaučiasi, kad žaidėjai išgyvena, tačiau čia jau mūsų, trenerių reikalas, kaip tai suvaldyti. Mes kiekvienoje treniruotėje einame po mažą žingsnelį į priekį ir, patikėkite, jūs šią komandą greitai matysite visiškai kitokią nei matėte per pastarąsias dvi savaites“, – pokalbį užtikrintai užbaigė M. Čepas.

Rungtynės „Riteriai“ – „Panevėžys“ bus žaidžiamos penktadienį 19:00 valandą LFF stadione. Bilietus platina „Tiketa“.

P