fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riterių“ žaidėjai: „Mokysimės naujų įvarčių šventimo būdų, bet svarbiausia, kad būtų ką švęsti“

Nepaisant to, kad futbolas grįžta į stadionus, jis kurį laiką bus kitoks. Kai kuriuos sprendimus šalys galės priimti individualiai, tačiau ne visus. Pavyzdžiui, futbolininkai nebegalės spjaudytis. FIFA medicinos komiteto pirmininkas Michelis D‘Hooghe‘as jau yra pareiškęs, kad už šį veiksmą bus rodoma geltona kortelė. Tas pats futbolininkams gresia, jei jie, švęsdami pelnytą įvartį, apkabins vienas kitą.

„Sunkiausias darbas – įmušti įvartį, o švęsti galima ir santūriau. Aišku, problemų iškiltų, jei tas įvartis būtų įmuštas paskutinę minutę“, – apie pasikeitimus kalbėjo vienas rezultatyviausių praėjusio sezono „Riterių“ žaidėjų Donatas Kazlauskas.

„Kiekvienas pasikeitimas reikalauja laiko. Pavyzdžiui, dėl spjaudymosi – natūralu, kad reikės pasistengti tam, kad išvengčiau nereikalingų geltonų kortelių. Lygiai ta pati situacija ir su rankos paspaudimu varžovui prieš rungtynes ar po jų. Juk galima apsikeisti keliais žodžiais ir padėkoti vienas kitam už geras rungtynes.

Tie dalykai, iš esmės, nėra tiek aktualūs, kiek pats sugrįžimas. Visi matome klubų situaciją, kažkiek jaučiame komandinio pasiruošimo stygių… norėtųsi, kad į aikštę galėtumėm grįžti tada, kai jausimės visiškai užtikrintai ir turėsime galimybę koncentruotis tik į futbolą“, – pridėjo D. Kazlauskas.

Lietuvos rinktinės saugas prieš sezoną pavojingiausią duetą varžovams sudarė kartu su brazilu Michaelu Thuique. Pastarasis teigia, kad taip pasiilgo futbolo, jog visus pasikeitimus ištvers be didesnių problemų.

„Labai džiaugiuosi, kad sezonas netrukus atsinaujins. Aš čia atvažiavau žaisti, todėl to labai laukiu. Kalbant apie pasikeitimus, tai dar nežinau, kaip švęsiu įvarčius – žinau tik tiek, kad tai turėsiu daryti individualiai. Reiks kažkaip nepamiršti (šypsosi). Beje, reiks nepamiršti ir to, kad negalima spjaudytis. Kam reikalingos papildomos problemos“, – retoriškai klausė M. Thuique.

Daug sudėtingiau būsimi pakitimai atrodo praėjusio sezono pabaigoje įvarčių skonį pajutusiam Mindaugui Grigaravičiui. Priminsime, kad pastarajam pirmosios sezono rungtynės itin nesusiklostė – jis patyrė kojos traumą ir buvo pakeistas dar pirmajame kėlinyje.

„Jei rimtai, apie tuos galimus pakitimus net nesusimąsčiau ir sunkiai įsivaizduoju, kad juos įgyvendinsime šimtu procentų. Pavyzdžiui, įvarčio šventimas. Emocijos liejasi per kraštus, tad natūralu, kad visi norėsime pasidžiaugti. Arba, kaip galima kontroliuoti kiekvieną nusispjovimą? Aš į tai žiūriu šiek tiek skeptiškai. Skirtingai nei rankos padavimą po rungtynių. Šitą kaip nors išgyvensim (šypsosi).

Iš tikro, žymiai svarbiau, kad čempionatas grįžta. Labai to laukiu. Suprantu, kad bus sunku, daug chaoso, bet labai norisi ir vėl pajusti rungtynių emocijas. Šio jausmo esu pasiilgęs labiausiai“, – apibendrindamas teigė M. Grigaravičius.