fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

R. Filipavičius apie Baltijos eTaurės turnyrą: „Pirmas etapas įveiktas, tačiau apetitas kyla bevalgant“

Per penkerias eFutbolo rungtynes trylika taškų surinkęs Rokas Filipavičius pirmu numeriu žengė į Baltijos eTaurės turnyro finalinį etapą. „Riterių“ saugas nacionalinėje atrankoje nugalėjo žalgirietį Motiejų Burbą, Pijų Širvį iš „Kauno Žalgirio“, panevėžietį Ernestą Veliulį bei Igną Driomovą iš „Bangos“. Vienintelis taškus iš R. Filipavičiaus sugebėjo atimti „Sūduvos“ saugas Eligijus Jankauskas – jų tarpusavio dvikova baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

„Labai apsunkino situaciją tai, kad aš nežinojau nei vieno iš kolegų pajėgumo. Dėl to per pirmas rungtynes jautėsi įtampa. Kai jas laimėjau, viskas tapo gerokai paprasčiau“, – sakė į eTaurės finalą prasibrovęs futbolininkas.

„Tiesa, nežinodamas varžovų pajėgumo, nusprendžiau žaisti nuo gynybos. Galvojau, kad jei tai pavyks, užpulti bus žymiai lengviau. Panašu, kad pavyko, nepaisant to, kad tiek su E. Jankausku, tiek su E. Veliuliu buvo labai sunku.

Pirmas etapas įveiktas, tačiau apetitas kyla bevalgant. Pagavo azartas, todėl noriu eiti kuo toliau. Pamačiau, kad galiu žaisti, todėl būtų keista tenkintis tuo, ką jau turiu“, – kalbėjo R. Filipavičius.

Antrasis šiame turnyre dalyvavęs „Riterių“ atstovas Matas Ramanauskas šeštadienį liko ketvirtas ir į finalą nepateko. Iš viso Baltijos eTaurės finaliniame etape dalyvaus 12 dalyvių. Be R. Filipavičiaus Lietuvai atstovaus žalgirietis Matas Vareika bei du „Panevėžio“ atstovai Tomas Salamanavičius ir Ernestas Veliulis. Pirmąkart istorijoje rengiamo tokio virtualaus Baltijos šalių turnyro nugalėtojas paaiškės gegužės 13–ąją.