fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

A lyga nevyks iki kovo 30 d. Vėlesni sprendimai priklausys nuo Vyriausybės nurodymų

Europos futbolo vadovų vaizdo konferencijoje, kurioje dalyvavo visos 55 UEFA asociacijų narės, tarp jų ir LFF vadovai, aptarta padėtis dėl koronaviruso SARS-CoV-2 futbolo pasaulyje sukeltos sumaišties.

Tiek sostinės „Riterių“, tiek kitų Lietuvos klubų padėčiai šios dienos sprendimai įtakos neturės, įskaitant ir vasarą prasidėsiančią UEFA Europos lygos atranką.

„Lietuvoje esant karantino situacijai vietiniai čempionatai yra laikinai suspenduoti. Iki kovo 30 d. vietiniai čempionatai nevyks, visi LFF organizuojami renginiai yra stabdomi. Jeigu karantinas bus pratęstas valstybiniu lygmeniu, tuomet bus poreikis sudaryti darbo grupę, pakviesti visų lygų atstovus bei peržvelgti naujus čempionatų formatus. UEFA teigimu, klubų, turinčių galimybę dalyvauti Čempionų ir Europos lygų atrankų kovose, situacija nesikeičia“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

UEFA šiandien nusprendė, kad šią vasarą neįvyks Europos futbolo čempionatas – turnyras yra perkeliamas į 2021 metų birželio 11 d. – liepos 11 d.

UEFA Tautų lygos finalinis ketvertas, Europos vaikinų U-21 bei moterų Europos futbolo čempionatai, kurie buvo suplanuoti 2020 metų birželio ir liepos mėnesiams, taip pat perkeliami, o kovo mėnesio tarptautinės varžybos atidėtos į 2020 m. birželio mėnesį.

„Atsižvelgdami į esamą situaciją pasaulyje, palaikome UEFA iniciatyvą. Palaikome UEFA prezidento ir administracijos sprendimus bei vertiname jų susirūpinimą futbolo bendruomene. Pagrindinis šių metų Lietuvos nacionalinės rinktinės turnyras yra Tautų lyga, kurios organizavimas nesikeičia, todėl šie sprendimai koreguos nacionalinės rinktinės pasiruošimą. Po konferencijos kilo neaiškumų dėl Baltijos taurės organizavimo, dėl jos atskirai diskutuosime su Latvijos ir Estijos federacijų vadovais“, – pabrėžė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

„Riteriai“ šiuo metu yra paleisti neterminuotų atostogų. Žaidėjai, kiek įmanoma karantino sąlygomis, laikosi individualaus sportinio režimo.

P