fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriuose“ liekantis M.Ramanauskas: „2019 – ieji – iššūkio metai, 2020 – aisiais noriu eiti pirmyn“

Devyniolikmetis Vilniaus „Riterių“ saugas Matas Ramanauskas iki šių metų A lygą buvo matęs tik iš tribūnos, todėl prisijungimas prie bronzinės A lygos komandos reiškė viena – jis privalės iš vaikų futbolo galutinai pereiti prie vyrų. Tai pavyksta toli gražu ne kiekvienam. M.Ramanauskui pavyko – jis tapo vienu iš nedaugelio U-19 žaidėjų A lygoje, kuris perkopė dviejų tūkstančių sužaistų minučių skaičių.

„Galiu pasakyti, kad man 2019 – ieji buvo iššūkio metai. Iš kitos pusės, jaučiu, kad su tuo iššūkiu susitvarkiau“, – oficialiai svetainei sakė M.Ramanauskas, turintis sutartį su „Riteriais“ ir kitam sezonui.

„Jaunam žaidėjui labai svarbus žaidybinis laikas ir patirtis. Be to, neįmanoma nei apsiprasti, nei įgauti pasitikėjimo savimi. Kai tai pavyko, supratau, kad galiu žaisti, kad galiu tai daryti gerai, o tada liko tiesiog mėgautis tuo, ką darai“, – kalbėjo M.Ramanauskas.

Vos prisijungus prie komandos, tuometinis „Riterių“ vyriausiasis treneris Aurelijus Skarbalius jaunąjį saugą mesdavo į aikštę beveik kiekvienose kontrolinėse rungtynėse. Tačiau prasidėjus čempionatui, pagrindinio rolę teko iškeisti į atsarginio.

„Aišku, pati pradžia buvo labai sunki.. nauja komanda, naujas treneris, aš atėjęs iš vaikų futbolo. Tokiais atvejais svarbu nepalūžti. Ir šioje vietoje man labai padėjo komanda – ji draugiška, priėmė labai šiltai, todėl adaptacijos laikas buvo trumpas, o aš komandoje pradėjau jaustis labai gerai“, – pradžią prisiminė M.Ramanauskas.

Antrajame sezone futbolininko tikslas – gauti dar daugiau žaidybinio laiko bei tapti vienu komandos lyderių.

„Be abejonės, norėčiau užsitikrinti vietą pagrindinėje sudėtyje ir dar labiau prisidėti prie komandos pergalių, pelnyti pirmąjį įvartį A lygoje, laimėti kitos spalvos medalius, debiutuoti Europoje ir pereiti daugiau etapų nei tą padarėme šiemet“, – 2020 – ųjų tikslus vardino saugas.

Pasiruošimą naujam sezonui „Riteriai“ pradės sausio 6 – ąją. M.Ramanauskas pažymėjo, kad yra išsiilgęs futbolo, komandos, todėl laukia, kad kuo greičiau prabėgtų paskutinioji atostogų savaitė.

P