fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ sezoną baigė pralaimėjimu Panevėžyje

Trečią vietą savaitgalį užsitikrinę sostinės „Riteriai“ paskutines sezono rungtynes 0:2 pralaimėjo „Panevėžiui“. Riterių neišgelbėjo nei geresnė kamuolio kontrolė, nei didžiulė teritorinė persvara, nei didesnis pavojingų progų skaičius.

Komandos vyriausiasis treneris Albertas Rybakas šioms rungtynėms pasirinko kiek pasikeitusią sudėtį, lyginant su ta, kuri atnešė pergales prieš „Žalgirį“ ir „Sūduvą“. Vis tik, Valdemaro Borovskio, Justino Januševskio ar Teremo Moffi pasirodymas nuo pirmųjų minučių, signalizavo, kad ši dvikova treneriui ne visvien.

Rungtynes panevėžiečiai pradėjo užtikrinčiau. Riteriams prireikė maždaug trečdalio pirmojo kėlinio, kad priprastų prie aikštės kokybės ir varžovų žaidimo. Tuomet labai pavojingą išpuolį surengė Mindaugas Grigaravičius, tačiau atsidūręs vienas prieš varžovų vartininką, smūgiavo tiesiai į jį, o atšokusį kamuolį Justinas Marazas sukirto į skersinį.

Nuo šios Riterių progos vaizdas aikštėje pasikeitė – tuomet vilniečiai visiškai perėmė kamuolio kontrolę, o netrukus buvo sukurta dar viena galimybė, kuriai realizuoti būtų užtekę to, kad J.Marazas nebūtų paslydęs ir normaliai pataikęs į kamuolį.

Atrodo, kad su kokia didele energija baigėsi pirmasis kėlinys, su tokia pačia prasidėjo antrasis. Nors iš tikro panevėžiečiai buvo priversti atsitraukti dar giliau. To rezultatas – atsiradusios galimybės kontratakuoti patiems aikštės šeimininkams.

Vis tik, pirmasis įvartis buvo praleistas net ne po kontratakos – prie jo prisidėjo patys Riteriai padovanoję kamuolį aikštės viduryje, o vėliau nespėję tinkamai išsidėstyti gynyboje.

Praleidę įvartį, vilniečiai stengėsi kuo greičiau panaikinti deficitą, tačiau Panevėžio gynėjai to daryti neleido. Apskritai, Riteriams nesisekė aukšti kamuoliai į baudos aikštelę – praktiškai visais atvejais kamuolys būdavo prarandamas.

Iki susitikimo pabaigos likus žaisti penkias minutes, aikštės šeimininkai surengė dar vieną ataką, kuri baigėsi įvarčiu. Vienas prieš varžovą paliktas Vincentas Šarkauskas tiesiog neturėjo šansų.

Nors rungtynės nieko nelėmė, tačiau jos kažkuria dalimi atspindėjo visą „Riterių“ sezoną. Žaisdami su stipresnėmis komandomis bronziniai prizininkai jautėsi net komfortabiliau nei žaisdami prieš komandas, kurių pagrindinis tikslas – apsiginti.

Turbūt sunkiausias sezonas klubo istorijoje baigtas.