fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Panevėžys“ – „Riteriai“. Mūšis dėl garbės

A lygoje senokai taip nebuvo, kad dar prieš paskutinįjį turą būtų pateikti atsakymai į absoliučiai visus klausimus. „Riteriai“ buvo paskutinieji, kurie savaitgalį pateikė atsakymą dėl trečiosios vietos, o tai reiškia, kad trečiadienio rungtynėse Panevėžyje bus žaidžiama tik dėl garbės.

 

Data: 2019 m. lapkričio 27 d., 19:00 val.

Vieta: „Aukštaitijos“ stadionas, Panevėžys

 

Naujienos 

„Panevėžio“ žaidėjai jau seniai žino, kad sezoną užbaigs penktoje vietoje, todėl jie jau turėjo priprasti, kad žaidžia tik dėl garbės. Iš esmės, ne lengvesnė situacija buvo ir ketvirtajame rate, kai vienas po kito dėl traumų pradėjo kristi žaidėjai, tai ir taškų kraitis augo labai nežymiai.

„Riteriai“ šeštadienį iškovoję įspūdingiausią pergalę sezone, nusiteikę paskutinį tašką padėti ir Panevėžyje.

Atrodo, kad abi komandos nusiteikusios vadovautis principu: kaip užbaigsi metus, tokie bus ir kiti metai.

 

32 turas

Net jei Marijampolės „Sūduvai“ pergalės prieš „Riterius“ nereikėjo ir net jei šios komandos futbolininkų motyvacija buvo mažesnė nei sostinės komandos, tai nei kiek nesumenkina įspūdingo Riterių pasirodymo bei pergalės 5:1. Marijampoliečiams tai buvo antras skaudžiausias pralaimėjimas per penkerius metus, o po rungtynių Robertas Vėževičius atskleidė, jog Vladimiras Čeburinas savo pyktį išliejo ant žaidėjų su daug keiksmažodžių.

„Panevėžys“ 32 – ojo turo rungtynes žaidė su „Kauno Žalgiriu“, kuris dar turėjo bent minimalią galimybę pakovoti dėl bronzos medalių. Kauniečiai nelengvai, bet laimėjo tas rungtynes 1:0.

 

Tarpusavyje

2-1-1. Tik šiemet istoriją A lygoje pradėjęs skaičiuoti „Panevėžys“ iš „Riterių“ sugebėjo atimti net penkis taškus. Vienintelėse pralaimėtose rungtynėse vilniečiai per pirmąjį kėlinį galėjo įmušti bent keturis įvarčius. Nelaimėtose rungtynėse Vilniuje, Riterius pražudė pirmą minutę praleistas įvartis.

Na, o kalbant apie paskutinę tarpusavio dvikovą, tai joje panevėžiečiai neturėjo jokių šansų. Tų rungtynių herojumi tapo po keitimo pasirodęs Mindaugas Grigaravičius. Jis per dešimt minučių spėjo įmušti du įvarčius ir savo komandos persvarą padidinti iki keturių.

 

Klausimas

Kokią sudėtį pasirinks A.Rybakas? Tol, kol reikėjo pergalių Albertas Rybakas rinkdavosi daugiau mažiau tuos pačius žaidėjus, kurie galėtų atnešti pergales. Dėl šiandienos, aišku tik tai, kad nežais diskvalifikuotas Donatas Kazlauskas. O ar žais jaunimas, ar veteranai, sužinosime tik prieš pat rungtynes.

 

Akistata

Teremas Moffi prieš Pavelą Kruką. Kai T.Moffi įmušė trečią įvartį į „Sūduvos“ vartus, jis išsitraukė kampinio vėliavelę, užkabino ant jos savo marškinėlius ir pademonstravo, kad užkariavo marijampoliečių tvirtovę. Jei jis žais šiandien, be abejo, pabandys padaryti tą patį. Galime prisiminti, kad pirmo rato dvikovoje jis į „Panevėžio“ vartus įmušė vieną gražiausių šio sezono įvarčių, o trečiojo rato rungtynes praleido dėl diskvalifikacijos.

P.Krukas prieš Riterius kiekvienas rungtynes žaidžia su didesne motyvacija, kaip ir daugelis futbolininkų žaidžia prieš buvusias savo komandas.

 

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja vieno laipsnio šilumą, keturių metrų per sekundę pietų vėją ir apsiniaukusį su galimais krituliais vakarą.