fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Įspūdinga „Riterių“ puolimo mašina garantavo įtikinamą pergalę prieš „Sūduvą“ bei bronzos medalius

Likus vienam turui iki 2019 – ųjų metų sezono pabaigos Vilniaus „Riteriai“ užsitikrino trečiąją poziciją ir bronzos medalius. Tokį pasiekimą komandai lėmė įspūdingas priešpaskutinysis turas, kuriame Riteriai šalies čempionę Marijampolės „Sūduvą“ sutriuškino net 5:1. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Teremas Moffi, du – Donatas Kazlauskas.

„Tokiose rungtynėse dažniausiai laimi tie, kurie įdeda daugiau aistros ir noro. Mes buvome motyvuoti iškovoti trečiąją vietą, todėl labai džiaugiuosi, kad tikslą pasiekėme tokiu įspūdingu būdu“, – sakė „Riterių“ treneris Albertas Rybakas.

Jo sprendimu šiandien Riteriai rungtynes pradėjo be to ketvertuko, kuris vos prieš kelias dienas grįžo iš Kinijos ir dar normaliai nespėjo adaptuotis prie lietuviškos laiko juostos. Jų vietas aikštėje užėmė jau senokai nuo pirmųjų minučių žaidę Justinas Marazas, Ernestas Stočkūnas, o Valentinas Jeriomenka buvo atitrauktas į vidurio gynėjo poziciją. Verta pažymėti, kad su šia užduotimi jis puikiai susitvarkė.

Nuo pirmųjų minučių aikštėje vyko savotiška žvalgyba. Abiejų komandų žaidėjams reikėjo priprasti prie mūsų šalį sukausčiusio šalčio. Panašu, kad pirmieji prie jo prisitaikė aikštės šeimininkai. Tiesa, tą padaryti padėjo sūduviečiai, kurių pražanga prieš D.Kazlauską baudos aikštelėje garantavo 11 metrų baudinį. T.Moffi smūgiavo nepriekaištingai bei tokiu būdu pradėjo įspūdingą solo pasirodymą.

Vos po kelių minučių vienintelis „Riterių“ legionierius pabėgo vienas prieš „Sūduvos“ vartininką Igną Plūką, pastarąjį apžaidė ir pelnė antrąjį rungtynių įvartį.

„Sūduva“ šiose rungtynėse gerai žaidė tik vieną atkarpą – pačioje pirmoje kėlinio pabaigoje ir antrojo pradžioje. Prieš pat pertrauką žiopla klaida gynyboje kainavo įvartį, po pertraukos – keli epizodai prieš Tado Simaičio vartų taip pat galėjo baigtis žymiai skaudžiau.

Tuomet aikštėje atsirado labai daug erdvių, o Riterių greitiesiems futbolininkams toks žaidimas garantuodavo puikias galimybes kontratakuoti. Po vieno iš greito perėjimų į puolimą T.Moffi tolimu smūgiu vėl padidino persvarą iki dviejų įvarčių ir tą akimirką buvo galima rungtynes užbaigti.

„Sūduva“ dvikovos pabaigoje tiesiog „atbuvo numerį“, o Riteriai pradėjo smagintis taip, kaip su „Sūduva“ dar niekada nesismagino. D.Kazlauskas įmušė dar du įvarčius, o jų galėjo būti ir dar daugiau.

„Kai įmušėme trečią įvartį, buvo aišku, kad rungtynių nepaleisime. Jos visiems baigėsi, bet tik ne man (šypsosi). Be abejo, džiaugiuosi įmušęs tuos įvarčius“, – sakė D.Kazlauskas.

T.Moffi po dvikovos pripažino, kad jo trečiasis įvartis, veikiausiai, gražiausias jo karjeroje, A.Rybakas dėkojo komandai už įdėtą darbą, o pati komanda, kaip jau tapo įprasta, po geresnių pasirodymų šėlo skambant „Grigas on fire“.

Čempionate liko vienos rungtynės (su Panevėžiu). Jos nieko nelems nei vienai, nei kitai komandai.

P