fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ pralaimėjo „Kauno Žalgiriui“ ir užleido jam trečiąją vietą

29 – ojo turo A lygos rungtynėse sostinės „Riteriai“ 0:1 buvo priversti pripažinti „Kauno Žalgirio“ pranašumą, kuris turnyro lentelėje pakilo į trečiąją vietą, vienu tašku aplenkęs „Riterius“.

Albertas Rybakas šioms rungtynėms parinko tą pačią sudėtį, kuri kuo puikiausiai prieš kelias dienas tvarkėsi su „Panevėžiu“. Deja, analogiško žaidimo su „Kauno Žalgiriu“ pademonstruoti nepavyko.

Kauniečiai nuo pat susitikimo pradžios pasiūlė labai aukštą tempą ir pirmieji sukūrė progą sužaidus vos penkias minutes. Netrukus po kampinio savo galimybę turėjo ir Justinas Januševskis. Tačiau nuo to momento Vilniuje karaliavo kauniečiai.

Svečių futbolininkai laimėjo didžiąją dalį dvikovų, jie buvo aštresni, jie buvo agresyvesni, jie.. šį vakarą labiau norėjo laimėti.

„Deja, iki praleisto įvarčio noru žaisti mes „Kauno Žalgiriui“ visiškai pralaimėjome, todėl kalbėti apie kitus dalykus nėra prasmės“, – po dvikovos kalbėjo „Riterių“ vyriausiasis treneris Albertas Rybakas.

Tie „kiti dalykai“ – tai įmirkusi aikštė, šlabdriba rungtynių metu ir vėliau prasidėjusios rungtynės. Kai jau Riteriai ruošėsi dvikovai, iš Kauno jie išgirdo, kad „Kauno Žalgirio“ autobusas vėluoja ir rungtynės prasidės vėliau. Kauniečiai stadione pasirodė likus 27 minutėms iki oficialios rungtynių pradžios, o pati dvikova vėlavo dvidešimčia minučių.

Besibaigiant pirmajam kėliniui, Donatas Kazlauskas turėjo fantastinę galimybę nubausti kauniečius už jų neišnaudotas progas, tačiau kamuolį lietęs Deividas Mikelionis jį pasiuntė už aikštės ribų.

Penkiolika pertraukos minučių Riterių neišbudino. Deja. „Kauno Žalgiris“ tuo pasinaudojo ir po kampinio bei kelių perdavimų pelnė įvartį, kuris, kaip paaiškėjo, buvo pergalingas.

Po praleisto įvarčio aikštės šeimininkai pradėjo žaisti taip, kaip turėjo tą daryti nuo rungtynių pradžios. Tas pasikeitęs žaidimas rezultato neatnešė, nors Teremas Moffi dvikovos pabaigoje turėjo auksinį šansą. Ir vėl kauniečius išgelbėjo jų vartininkas.

Pralaimėjimas reiškia, kad per likusias ketverias rungtynes „Riteriams“ reiks surinkti dviem taškais daugiau už „Kauno Žalgirį“, kad aplenktų jį turnyro lentelėje.

„Ketverios rungtynės yra daug, todėl manau, kad kol kas vis dar viskas mūsų rankose“, – sakė A.Rybakas.

Kitos rungtynės su Klaipėdos „Atlantu“ – po keturių dienų. Norėdama laimėti, tądien komanda privalės parodyti visai kitokį veidą.

P