fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Pirmavom,  bet pralaimėjom

Atidėtose A lygos rungtynėse Vilniaus „Riteriai“ namie 1:2 pralaimėjo Marijampolės „Sūduvai“, nepaisant to, kad pirmieji įmušė įvartį. Pirmajame kėlinyje aikštės šeimininkams pelnė Donatas Kazlauskas.

Tampa gražia tradicija, kad Riteriai pirmieji įmuša, tačiau ne tokia graži tradicija, kad tos persvaros išsaugoti nesugeba.

„Mes buvome paruošėme žaidybinį planą, kurio sėkmingai laikėmės. 70 minučių mes sugebėjome žaisti taip, kad „Sūduvos“ stipriosios pusės būtų neutralizuotos. Jei prie 1:0 būtumėm pasinaudoję viena iš savo progų, būtumėm šias rungtynes laimėję“, – po dvikovos sakė treneris Albertas Rybakas.

Jis šioms rungtynėms registravo ir nuo pirmųjų minučių į aikštę metė dar vakar Lietuvos rinktinei įvartį įmušusį Donatą Kazlauską, be to aikštės viduryje pasirinko Matą Ramanauską bei pirmą kartą šiame sezone nuo pirmųjų minučių žaidusį Justiną Marazą.

Rungtynių pradžioje tempas buvo labai aukštas, o to iniciatorė – „Sūduvos“ komanda. Visą pirmą kėlinį sūduviečiai turėjo žaidybinę persvarą, tačiau progomis ta persvara nevirto. Anaiptol. Riteriai ne tik įmušė, tačiau tą galėjo padaryti ir dar kelis kartus. Itin sėkmingai pavykdavo pereiti į kontratakas, kai svečiai į savo ginamas pozicijas grįžti nespėdavo.

Riterių įvartis buvo įmuštas po šiurkščios varžovų klaidos. Pastarieji bandė prigauti D.Kazlauską dirbtinėje nuošalėje, tačiau neprigavo, o D.Kazlauskas, atsidūręs visiškai vienas prieš Ivaną Kardumą, šaltakraujiškai jį nuginklavo.

„Sūduvai“ tai buvo netikėta. Kurį laiką ši komanda buvo tarsi nokdaune, deja, aikštės šeimininkai tuo nepasinaudojo.

Antrasis kėlinys buvo kitoks. Nors pirmosios minutės lyg ir nieko tokio nežadėjo, bet netrukus svečių teritorinė persvara tapo dar didesnė nei iki pertraukos. Situaciją švelnino tai, kad „Sūduva“ žaidė be progų.

Jų turbūt nebūtų buvę ir per paskutinę rungtynių atkarpą, jei ne Riterių šiurkščios klaidos gynyboje, kurios varžovams padovanojo du įvarčius ir tuo pačiu pergalę.

Iki susitikimo pabaigos dar buvo likusios kelios minutės, aikštės šeimininkai bandė jas išnaudoti sau palankia linkme, bet.. šios rungtynės tapo dar vienomis, kai pirmavome, bet pralaimėjome.

Po keturių dienų laukia šešių taškų dvikova su tiesioginiu konkurentu dėl trečiosios vietos. Reikia tikėtis, kad nesėkmių limitas jau išnaudotas.