fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Atlantas“ – „Riteriai“. Ko esame verti?

Pastaruosius ketverius metus ant prizininkų pakilos kilę Riteriai pradeda šio sezono lemiamą fazę, kurios metus pasistengs išsaugoti trečiąją turnyro lentelės vietą ir penktą kartą paeiliui likti tarp prizininkų. Kaip komandos kapitonas Valdemaras Borovskis sakė: viskas mūsų pačių rankose.

 

Data: 2019 m. spalio 5 d. 15:00 val.

Vieta: „Žalgirio“ stadionas, Klaipėda

 

Naujienos

Klubą perėmus naujiems savininkams, panašu, kad jis pirmąjį savo naujosios eros sezoną užbaigs šeštoje turnyro lentelės vietoje. Teoriškai per likusias aštuonerias rungtynes situacija dar gali pasikeisti, bet tik teoriškai.

„Riteriai“ prieš būsimas rungtynes sulauks po diskvalifikacijos sugrįžtančio Tomo Dombrauskio. Albertas Rybakas, pagaliau, turės praktiškai kovinę sudėtį. Dėl traumų komandai padėti negalės tik Lajo Traore ir Rokas Filipavičius.

 

Paskutinis turas

Prieš dešimt dienų dvikovą Palangoje žaidę „Riteriai“ neturėjo problemų su vietos futbolininkais, o „Atlantas“ neturėjo jokių vilčių prieš Vilniaus „Žalgirį“. Riteriai pačioje dvikovos pradžioje praleido kvailą įvartį, tačiau jų tai nesustabdė ir vėliau jie sužaidė lengviausią valandą šiame sezone.

„Atlantas“, iš esmės, varžėsi iki pirmojo praleisto įvarčio, o jis praleistas buvo 25 dvikovos minutę. Vėliau buvo atsakinėjama tik į vieną klausimą: koks bus galutinis rezultatas?

 

Tarpusavyje

16-7-6. Būsimoji tarpusavio dvikova bus jau trisdešimtoji. „Riterių“ balansas prieš „Atlantą“ yra stipriai teigiamas ir labai norėtųsi, kad pergalių procentas po šeštadienio rungtynių būtų dar aukštesnis.

Šiemet susiklostė tokia situacija, kad Klaipėdoje „Riteriai“ sugebėjo laimėti, tačiau Vilniuje abusyk sužaidė lygiosiomis. Visos trejos rungtynės savojo šarmo.

Pirmoji dvikova išsiskyrė tuo, kad abi komandos žaidė „be vartų“. Per 90 minučių abi komandos taip ir nesukūrė progų įvarčiams įmušti. Antroji dvikova įsimins ilgam, nes tai buvo vienas iš nedaugelio atvejų per visą klubo istoriją, kai komanda panaikino dviejų įvarčių deficitą ir šventė pergalę. Trečiasis dublis Vilniuje „Riteriams“ sėkmingas buvo tik paskutinį pusvalandį. Verta pažymėti, kad tuomet žaidėme turėdami kiekybinį deficitą.

 

Akistata

Teremas Moffi prieš Vytautą Lukšą. Puikias rungtynes Palangoje sužaidęs T.Moffi pakilo į antrąją vietą rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše. Po tos dvikovos jis sakė, kad tai buvo atsiprašymas komandos draugų už gautą raudoną kortelę. Dabar atsiprašinėti jau nebereikia – reikia įvarčių pergalei pasiekti. V.Lukša prieš šį sezoną treniravosi su „Riteriais“, tad jam geros rungtynes prieš buvusius komandos draugus yra garbės reikalas.

 

Orų prognozė

Rudeninės oro sąlygos Klaipėdos aikštę pavertė tokia, kuri rungtynių metu tikrai apie save leis priminti. Sinoptikai prognozuoja, kad dvikovos metu pro pragiedrulius dažnai matysis saulė, termometro stulpelis rodys 9 laipsnių šilumą, o vėjas Šiaurės rytų vėjas pūs 4 metrų per sekundę stiprumu.