fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Palanga“ – „Riteriai“. Laikas laimėti

Savaitgalį lygiosiomis su Vilniaus „Žalgiriu“ sužaidę „Riteriai“ šiandien sieks iškovoti pergalę, kurios nepavyko iškovoti nuo rugpjūčio 3 dienos. Beje, tądien taip pat buvo nugalėti „Palangos“ futbolininkai.

Data: 2019 m. rugsėjo 25 d. 17:00 val.

Vieta: Palangos miesto stadionas

 

Naujienos

Savaitgalį visiškai lietuvišką sudėtį išstatęs Albertas Rybakas šįvakar turės didesnį pasirinkimą. Po dvejų rungtynių diskvalifikacijos į aikštę sugrįžta rezultatyviausias komandos futbolininkas Teremas Moffi.

Palangiškiai, savo ruožtu, jau turėjo laiko prisitaikyti prie savo naujojo vyriausiojo trenerio Algimanto Briaunio filosofijos. Prieš tai komandai vadovavęs specialistas iš Baltarusijos abipusiu susitarimu paliko Lietuvos pajūrį.

 

Paskutinės rungtynės

„Riteriai“ pirmą kartą istorijoje rungtynėms delegavo visiškai lietuvišką komandą (įskaitant atsarginius). Be to, tokio pasiekimo nei viena Lietuvos ekipa A lygoje neturėjo beveik trejus metus.

Šioje dvikovoje Riteriai atidavė iniciatyvą Vilniaus „Žalgiriui“, tačiau bent pirmajame kėlinyje žalgiriečiai ypatingomis progomis pasigirti negalėjo. „Riteriai“, savo ruožtu, po kontratakos nepasinaudojo puikia proga, o po „Žalgirio“ gynėjų klaidos uždirbo 11 metrų baudinį, jį realizavo bei išsiveržė į priekį. „Žalgiris“ rezultatą“ greit išlygino, o pertraukos turėjo milžinišką persvarą, kuria pasinaudoti nesugebėjo.

„Palanga“ savo paskutines rungtynes žaidė prieš „Kauno Žalgirį“. Šioje dvikovoje palangiškiai buvo labai arti taško, bet likus kelioms minutėms iki susitikimo pabaigos praleido apmaudų įvartį. Beje, tose rungtynėse „Palanga“ turėjo net du šansus mušdami nuo vienuolikos metrų žymos.

 

Tarpusavyje

5-1-1. Statistika atrodo visai neprastai, tačiau čia galėtumėm atskirti šių komandų tarpusavio rungtynes Vilniuje ir Palangoje. Pirmuoju atveju, „Riteriai“ kartais sunkiau, kartais lengviau pergales susirenka, o antruoju atveju – nebūtinai.

Šiemet komandos sužaidė trejas rungtynes ir visus kartus triumfavo Riteriai. Pirmuoju mėginimu visi reikalai buvo atlikti per pirmąjį kėlinį (pelnyti trys įvarčiai); antruoju mėginimu – pirmasis įvartis buvo įmuštas pirmą minutę, tačiau dėl pergalės teko pakovoti iki pat susitikimo pabaigos; trečiuoju mėginimu – pergalei prieš visiškai pasikeitusią varžovų komandą užteko vieno įvarčio.

 

Akistata

T.Moffi prieš Y.N‘Goraną. Po ilgos pertraukos į aikštę grįžtantis Teremas Moffi neabejotinai norės pasirodyti kuo geriau, o istorija rodo, kad rungtynės prieš „Palangą“ jam dažniausiai būna sėkmingos.

Yao N‘Goranas – vienas įdomiausių „Palangos“ legionierių. Jo žaidimas prieš „Kauno Žalgirį“ buvo įvertintas pasiekimu į turo rinktinę.

 

Klausimas

Kokią sudėtį pasirinks A.Rybakas? Po sėkmingų rungtynių su „Žalgiriu“, kuriose pirmąkart šiame sezone nuo pirmųjų minučių pasirodė Tadas Simaitis ir Edvinas Baniulis bei po keitimo į aikštę žengęs Justinas Marazas, „Riterių“ treneris susidūrė su maloniu galvos skausmu – kuriems futbolininkams šįsyk patikėti vietą starto sudėty, o kuriuos palikti ant atsarginių suolo.

 

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 13 laipsnių šilumą, 5 metrų per sekundę pietryčių vėją ir, svarbiausia, be lietaus vakarą, kurį lydės pragiedruliai. Žaidžiant Palangos aikštėje tai yra itin aktualu.