fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

V.Sabaliauskas – naujasis TFA techninis direktorius

Vilniaus „Riterių B“ komandos vyriausiasis treneris Vaidas Sabaliauskas nuo šiol šias pareigas turės derinti su techninio direktoriaus pareigomis Talentų futbolo akademijoje. Kitaip tariant, šis specialistas bus atsakingas už kokybišką TFA darbą.

„Vaidas turi pakankamai daug idėjų, kurios atitinka mūsų viziją. Ieškodami žmogaus į šias pareigas, pirmiausia galvojome apie tai, kad ne pareigos turėtų kalbėti apie žmogų, o atlikti darbai kalbėtų apie pareigas. Akademija įdirbį jau yra padariusi, dabar laikas kelti kartelę aukštyn“, – sprendimą komentavo TFA direktorius Virmantas Lemežis.

Pats V.Sabaliauskas taip pat nusiteikęs ne tik žodžiais, bet ir darbais kelti akademijos lygį.

„Techninio direktoriaus pareigybės labai platau spektro. Viena pagrindinių – užtikrinti kokybišką TFA darbą, užtikrinti techninio vystymo programas trumpuoju ir ilguoju periodu, užtikrinti trenerių kvalifikacijos tobulinomo planą. Šiuo metu vyksta baigiamieji žaidimo modelio kūrybos darbai atsižvelgiant į turimą klubo patirtį, bendradarbiaujant su AC „Milan“, taip pat buvusių trenerių patirtį ir RSCA idėjas“, – savo būsimus darbus pristatė naujasis akademijos techninis direktorius.

Kokie bus artimiausi žingsniai bandant akademiją pakelti į aukštesnį lygį?

Trumpalaikės perspektyvos pagrindinis tikslas – galutinai suvienodinti darbą klubo piramidės viduje. Visiems darbuotis pagal vienodą modelį ir metodologiją.

„Anderlecht“ programa. Kuo ji prisidės prie geresnio TFA rytojaus?

RSCA siūlo savąjį žaidimo modelį bei treniruočių struktūrą. RSCA atstovų vizitai į Lietuvą bei Lietuvos klubų atstovų vizitai į RSCA padės įsisavinti turimą informaciją.

Taip pat bendradarbiaujama su PSD „ProSoccerData“. Tai universali platforma, kurioje galima apdoroti visą turimą informaciją, valdyti procesą. Žinoma LFF būstinėje visuomet galima kreiptis į projekto atstovus D.Bičką bei Patrick de Wilde.

Kalbant apie Lietuvos jaunimo problemas, dažnai pažymima – trenerių kvalifikacija. Kokie sprendimai yra daromi šiai problemai spręsti?

Visų pirma, norėčiau pasidžiaugti, jog klubo akademijoje turime visus trenerius, kurie yra žingeidūs, nuolat tobulėjantys, gebantys priimti naują informaciją. Ne naujiena, jog ir iki šiol TFA garsėjo savo požiūriu į trenerius bei jų kvalifikacijos kėlimą. Turime strategiją ir metodus, kurių pagalba palaipsniui kelsime TFA trenerių kompetencijas.

Kokią TFA įsivaizduojate po trejų metų?

Akademiją matau kaip vieną pavyzdinių visoje Lietuvoje, kurioje darbuojasi savo sričių specialistai bei treniruojasi perspektyviausi auklėtiniai. Taip pat norėtume, jog pirmieji TFA aukėtiniai įsilietų į „Riterių“ treniruočių procesą, atstovautų klubui LFF pirmenybėse, o savo šaliai – jaunimo rinktinėse.