fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riterių“ naujokas T.Simaitis: „Esu komandos žmogus, visada dirbu tik dėl jos“

Kai buvęs pagrindinis „Riterių“ vartininkas Tomas Švedkauskas gavo pasiūlymą persikelti į Belgiją, klubo vadovai buvo priversti ieškoti kuom jį pakeisti ir kreipėsi į pirmoje lygoje Kauno „Hegelmann Lituaen“ žaidusį Tadą Simaitį.

Pastarojo vartininko istorija ypatinga tuo, kad dar praėjusiais metais jis planavo baigti futbolininko karjerą, tačiau prieš šių metų pradžią jis grįžo į pirmąją šalies lygą, o prieš kelias savaites atvyko į peržiūrą „Riterių“ klube.

„Smagu vėl sugrįžti į profesionalų futbolą. O ypač į tokią pajėgią komandą kaip „Riteriai“. Su komanda esu dar tik trečia savaitė, meluočiau jei sakyčiau, kad viskas labai lengva ir paprasta. Ne, sugrįžti į profesionalią komanda nėra taip paprasta, intensyvus treniruočių ir varžybų grafikas reikalauja gero fizinio ir psichologinio pasiruošimo. Patys Riteriai priemė labai šiltai, didžioji dalis komandos narių buvo pažįstami iš ankščiau. Taip, kad viskas gerai“, – oficialiai klubo svetainei pasakojo T.Simaitis.

Prisiminus tavo praėjusių metų istoriją, toks atvykimas yra pakankamai netikėtas. Kaip tau pačiam pastarieji metai, kai buvai metęs futbolą, vėliau grįžai, dabar prisijungei prie vienos geriausių šalies komandų?

Galima sakyti, kad futbolo metęs nebuvau. Dar Jonavoje priėmiau sprendimą pabandyti save sporto direktoriaus pozicijoje, nes tokia galimybė nepasitaiko kasmet, ypač mūsų mažoje futbolo šalyje.

Tuo metu jaučiau didesnį norą bei motyvaciją pakeisti pareigas į sporto direktoriaus. Deja, bet Jonavos projektas baigėsi anksti, tuo baigėsi ir mano sporto direktoriaus karjera Jonavoje.

Žiemą žinojau, kad noriu dar pažaisti futbolą, ir su „Hegelmann Lituaen“sutarėme, kad prisijungsiu prie jų pirmoje lygoje. Tie pusė metų praleisti komandoje buvo tikrai geri, galiu drąsiai teigti, kad ten grįžo meilė futbolo žaidimui.

Gavęs pasiulymą iš Riterių, nusprendžiau , kad tai gera vieta tolimesniam mano gyvenimui, todėl sutikau. Tiesa, pasiulymų iš A lygos klubų buvo ir anksčiau, bet keletą jų atmečiau. „Riteriai“ yra stabilus, rimtas klubas su ateities tikslais bei vizija. Smagu prisijungti prie tokios komandos.

Gali įvardinti, kuo skiriasi žaidėjo ir Lietuvos futbolo klubo vadovo gyvenimas?

Darbo valandomis (šypsosi). Kaip klubo vadovas dirbau daug ilgesnes valandas, lyginant su žaidėjo pozicija. Man asmeniškai sporto direktoriaus pareigos patiko. Toje pozicijoje gali prisiliesti prie klubo vystymo, savo veiksmais gali nuveikti tikrai kažką naudingo Lietuvos futbolo labui.

Koks pagrindinis sugrįžimo į aikštę motyvas?

Sportas yra giliai į mane įaugęs. O futbolą moku žaisti geriausiai, tiesiog natūraliai gavosi, kad norėjau dar žaisti, natūraliai gavosi, kad atėjau iki Riteriu. Jokių didelių tikslų neturiu, tiesiog, atsiduoti šimtu procentų treniruotėse ir varžybose, o toliau, pamatysim kur visa tai nuves. Jei vėl atsidūriau stiprioje A lygos komandoje, tai gal kažką darau teisingai (šypsosi).

Kaip įvertintum laiką praleistą Kaune?

Buvo tikrai smagu žaisti už „Hegelmann Lituaen“ ekipa. Ši komanda eina labai teisingu keliu, ir tikiu, kad po kelių metų mes ją pamatysime A lygoje. Patį sugrįžimą vertinčiau gerai. Pirma lygą turbūt buvo kaip tik tai, ko man ir reikėjo. Pati lyga tikrai įdomi, gaila, kad jos komunikacija/marketingas nėra aukšto lygio. Turbūt 80 procentų rungtynių ten vyko su didele intriga, visi barstė taškus, kova vyko visose turnyrinės lentelės vietose.

Užsiminei, kad didelių tikslų nesivaikai. Tačiau juk nėra taip, kad išvis neturi, ko siekti?

Asmeninis tikslas pasiekti kuo geresnę sportinę formą. Su komanda tikslas eiti į kiekvienas rungtynes ir kautis tik dėl pergalės. Jei reikės mano pagalbos „Riterių B“ komandoje, stengsiuosi jauniems žaidėjams padėti priimti gerus sprendimus, patarti aikštėje ir už jos ribų. Esu komandos žmogus, visada dirbu tik dėl jos.

Ar tavo nuomone realu dar pakovoti dėl aukštesnės nei trečia vieta?

Šiuo metu lentelėje nemažas atotrūkis tarp antros ir trečios vietų. Deja, bet nesame palankioje pozicijoje mąstant apie antrąjąą. Manau, turime stengtis laimėti kuo daugiau taškų, o ateitis parodys, ar pirmosios dvi komandos kris į duobę, ar tvirtai žygiuos pirmyn.

Artėja rungtynės su „Atlantu“. Kokį įspūdį palieka ši komanda?

Pirmiausia, džiugu šiemet matyti atsinaujinusį ir teisinga linkme dirbanti mano gimtojo miesto klubą. Klube daug patyrusių žaidėjų, nemažai naujų legionierių, manau, kad kuo toliau, tuo „Atlantas“ demonstuos stabilesnį ir solidesnį žaidimą. Apie lengvus taškus niekas negalvoja, buvo nelengva kova su „Palanga“, o su „Atlantu“ turbūt bus dar sunkiau.