fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Gero pusvalandžio pergalei – per maža

A lygos rungtynėse Vilniuje „Riteriai“ tik lygiosiomis 1:1 sužaidė su Klaipėdos „Atlantu“. Išlyginamąjį įvartį nuo 11 metrų žymos sostinės komandai pelnė Teremas Moffi.

Šiose rungtynėse komandai dėl diskvalifikacijos padėti negalėjo Donatas Kazlauskas, o papildoma vieta starto sudėty atiteko Valentinui Jeriomenkai. Pastarasis, kaip įprasta šiame sezone, sužaidė užtikrintai. Gaila, kad tik bendras vaizdas buvo tik pusėtinas.

Nuo rungtynių pradžios „Riteriai“ bandė žaidimą pirmuoju numeriu, tačiau tai, švelniai tariant, nelabai sekėsi. Apskritai, šių rungtynių pirmasis kėlinys labai priminė tiek dvikovas su „Klaksvik“, tiek su „Palanga“ – ilgas kamuolio valdymas, tačiau žaidimas be trečiosios zonos ir be vartų. Kitaip tariant, taip žaidžiant, kurti progas bei mušti įvarčius yra labai sudėtinga.

Vienintelis įvartis pirmajame kėlinyje buvo įmuštas po kampinio ir chaoso vartų aikštelėje. Pačioje kėlinio pabaigoje pasižymėjo Darvydas Šernas. Beje, šis įvartis buvo pirmasis praleistas Vincento Šarkausko praleistas įvartis šiame sezone. Netrukus pirmasis kėlinys baigėsi.

Po pertraukos pasikeitimų nebuvo daug. Nebent būtų galima išskirti, jog kai kurias atakas Riteriai pradėjo rengti trumpais žemais perdavimais. Būtent toks vienas pavyzdys sukūrė situaciją, kai klaipėdiečiai baudos aikštelėje sužaidė ranka, o T.Moffi realizavo baudinį.

Nuo šios akimirkos į „Riterių“ žaidimą buvo gražu žiūrėti. Komandos neišmušė net Ričardo Šveikausko raudona kortelė. Žaisdami mažumoje, A.Rybako auklėtiniai sukūrė tiek progų, kiek nesukūrė per paskutines trejas rungtynes kartu sudėjus.

Ypač aktyviai atrodė dešinysis komandos kraštas, kuriame nuolat pirmyn – atgal kursavo Valdemaras Borovskis, taip pat Lajo Traore ir po keitimo pasirodęs Mindaugas Grigaravičius. Ši trijulė ne kartą ir ne du aštrino atakas, tačiau kamuolys niekaip į vartų plotą nepatekdavo.

Reziumujant rungtynes, galima pasakyti, kad „Riteriai“ sukūrė daugiau progų ir buvo šiek tiek arčiau pergalės, tačiau teigti, kad „Atlantas“ nenusipelnė taško – būtų neteisinga.