fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riterių“ žaidėjai apie rungtynes su „Klaksvik“: „Buvome per daug susikaustę. Tai nepasikartos“

UEFA Europos lygos atranka sostinės „Riteriams“ prasidėjo prasčiau nei jie tikėjosi. Komandos tikslas buvo laimėti ir nepraleisti įvarčio, deja, nepavyko nei viena, nei kita.

Analizuodami, kodėl taip įvyko, A lygos bronziniai prizininkai, visų pirma, išskiria psichologinį momentą, kuris, iš esmės, atėmė pirmąsias dvidešimt žaidimo minučių.

„Tikrai per daug buvome susikaustę, dėl to įsivėlėme į jų lėtą žaidimą, daug klydome ir pirmajame kėlinyje nieko nesugebėjome sukurti. Esame geresnė komanda, privalome tai įrodyti ir patekti į kitą etapą. Nenoriu prisikalbėti, bet galvoju, kad Fareruose mums bus lengviau – bent jau žinome kas tai per komanda ir ko iš jų laukti“, – praėjus daugiau nei parai po rungtynių kalbėjo vienas aktyviausių „Riterių“ žaidėjų Donatas Kazlauskas.

Pirmose serijos rungtynėse „Riterių“ komandoje Aleksandras Levšinas, Teremas Moffi, Tomas Dombrauskis ir Dominykas Kodz debiutavo UEFA turnyre. Dovydas Virkšas ir Ričardas Šveikauskas į jį sugrįžo po ketverių metų pertraukos. Iš šio šešeto sunkiausia T.Dombrauskio situacija, kuris prie „Riterių“ prisijungė vos prieš kelias savaites.

„Kad žaisiu starto sudėty, sužinojau likus kelioms valandoms iki rungtynių pradžios. Psichologiškai jaučiausi ramus. Bet kokiu atveju, kūnas ir protas buvo paruošti veikti visu pajėgumu gavus savąjį šansą. Galvoju, kad galėjau sužaisti ir geriau, bet tikiuosi, kad komandos nenuvyliau.

Kalbant apie pačias rungtynes, tai buvo klaida įsivelti į jų žaidimą. Aikštėje jautėsi chaosas, o to jie ir siekė. Trūko ramybės. Viskas pasikeitė, kai pradėjome žaisti greitais perdavimais, keisdami puses. Net nėra kalbos, kad Fareruose darysime viską, kad antrojo etapo bilietas atitektų mums“, – sakė T.Dombrauskis.

Apie varžovų primestą žaidimą kalbėjo ir kiti „Riterių“ žaidėjai.

„Nėra ką slėpti, nežaidėme taip, kaip norėjome ir kaip galime. Galiu tvirtai pasakyti, kad buvom juos puikiai išanalizavę, jautėmės tvirtai, bet.. futbole kartais taip atsitinka, kad nepavyksta. Kita vertus, mes nieko nepraradome ir, esu tikras, Fareruose tų pačių klaidų nekartosime“, – kalbėjo Dovydas Virkšas.

„Į aikštę mes išėjome labai susikaupę ir, deja, tai virto į susikaustymą. Tai mums kainavo pusę kėlinio. Esu tikras, kad jei nuo pirmų minučių būtumėm žaidę, kaip galime žaisti, jie rungtynių pabaigoje mūsų tempo būtų neatlaikę. Po rungtynių su komanda po rungtynių perkalbėjome, kad tos klaidos atsakomosiose rungtynėse nekartosime. Taip, pirmoji dalis mums nepavyko, bet iš to, kaip nusiteikusi komanda, esu tikras, kad antroji bus žymiai geresnė“, – tarsi antrindamas komandos draugų mintims kalbėjo Justinas Januševskis.

Į Farerų salas komanda išskrenda pirmadienį, o antradienį žais atsakomąsias rungtynes. Kelialapį į kitą etapą dovanotų tik pergalė arba rezultatyvios (komandoms įmušus daugiau nei po įvartį) lygiosios.

P