fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Apmaudžios klaidos užbaigė „Riterių“ nepralaimėtų rungtynių seriją

A lygos 17 – ojo turo rungtynėse Vilniaus „Riteriai“ 1:2 pralaimėjo „Žalgiriui“ bei užbaigė savo septynerių nepralaimėtų rungtynių seriją. Vienintelį įvartį po puikaus Artiomo Gurenkos perdavimo pelnė Teremas Moffi.

Abi komandos labai atsargiai pradėjo rungtynes ir atrodė, kad jos vyks iki pirmojo įvarčio. Nei „Riteriai“, nei „Žalgiris“ iki pertraukos progų beveik nesukūrė, o savo geriausius dalykus nuveikė dešiniuoju kraštu. Tiesa, trečioje aikštės fazėje beveik visos atakos būdavo neutralizuojamos.

Pirmasis įsimintinesnis pavojus kilo „Žalgiriui“ keliant kamuolį nuo kampinio gairelės. Riteriai greitai jį perėmė ir atidavė Lajo Traore. Pastarasis, būdamas aikštės viduryje, sugebėjo susikurti tiek laisvės, kad atsidūrė vienas prieš varžovų vartininką. Deja, uždelsė.

Antroji žalgiriečių klaida jiems kainavo įvartį. A.Gurenka puikiai įžengė į baudos aikštelę, atidavė kamuolį T.Moffi, o šis vienu lietimu jį pasiuntė į vartus.

Antrasis kėlinys nuo pirmojo skyrėsi tuo, kad po pertraukos „Riteriai“ pradėjo žaisti prieš vėją. Jo gūsiai neretai sustabdydavo kamuolį ore, todėl nuspėti jo skriejimo greitį ir kryptį tapo pakankamai sudėtinga. Su tuo, beje, iki pertraukos susidūrė ir „Žalgiris“.

Vis tik, nepaisant šio pasikeitimo, žalgiriečiai nežaidė nieko panašaus į žaidimą, kuris galėtų atnešti pergalę. Anaiptol. Donatas Kazlauskas po vieno išpuolio turėjo pretenzijų dėl neskirto vienuolikos metrų baudinio, Lajo Traore pavėlavo su perdavimu tam pačiam D.Kazlauskui, T.Moffi iš maždaug dvidešimties metrų smūgiavo visiškai šalia vartų.

Šie išvardinti dalykai vyko pirmoje antrojo kėlinio pusėje. Po to tempą sumažino ir „Riteriai“, o tai, turbūt, buvo klaida. Be to, šįsyk norimos energijos nepridėjo po keitimų pasirodę žaidėjai. Skirtingai nei „Žalgiryje“.

Viena klaida – rezultatas 1:1, antra dar šiurkštesnė klaida – 1:2.

Tuo metu dar buvo likę žaisti daugiau nei dešimt minučių, tačiau „Riteriai“, deja, taip ir nesukūrė lemiamo šturmo. Apskritai, jie praktiškai iki varžovų vartų nebuvo priartėję. Reziumė – žalgiriečiai, net ir nedemonstruodami gero žaidimo, iškovojo pergalę.

Deja. Buvo puiki proga priartėti prie abiejų pirmaujančių lygos komandų bei kur kas pozityviau pasitikti UEFA Europos lygos startą. Iki jo lieka šešios dienos.