fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Fantastiškas antrasis kėlinys Klaipėdoje „Riteriams“ dovanojo pergalę

Per visą istoriją A lygoje „Riteriai“ vos kelis kartus sugebėjo laimėti, kai pirmi praleido įvartį. Kai turėjo dviejų įvarčių deficitą, laimėjo vos kartą. Tiesa, tąkart rezultatas buvo 1:3. Šį penktadienio vakarą istorija papildyta – per antrąjį kėlinį tris įvarčius įmušę Riteriai šventė puikią pergalę 3:2 bei turnyro lentelėje pakilo į trečiąją vietą.

Rungtynės prieš „Atlantą“ prasidėjo prastai. Kaip jau tampa bloga tradicija, Riteriai pramiega rungtynių pradžią, o tai.. kainuoja įvartį. Klaipėdiečiai per pirmas penkias minutes atliko net keturis smūgius, iš kurių paskutinis virto buvusio Riterio Tito Vitukyno įvarčiu.

Rungtynių lemiamu veiksniu galėtumėm vadinti Teremo Moffi prasiveržimą 11 minutę. Tąsyk savo jėgą pademonstravęs „Riterių“ puolėjas įvarčio neįmušė, tačiau išprovokavo varžovų raudoną kortelę.

Iki vartų buvo aštuoniolika metrų, o baudos smūgį atlikęs Donatas Kazlauskas sukirto kamuolį į virpstą. Šis epizodas pakeitė rungtynes. „Riteriai“ tapo gerokai agresyvesni, greitesni ir žaidimas persikėlė į varžovų aikštės pusę. „Atlanto“ žaidimas rėmėsi vien kontratakomis. Reikia pripažinti, kad kelis kartus jos buvo itin pavojingos.

Vienoje iš kontratakų „Atlantas“ įmušė antrąjį įvartį ir tuomet „Riterių“ situacija atrodė itin nepavydėtina. Visas tas geras žaidimas kažkur dingo ir iki pertraukos nuo antrojo praleisto įvarčio buvo sužaista prasčiausia atkarpa.

Aurelijus Skarbalius nėra pratęs kelti balso, tačiau per šių rungtynių pertrauką pakėlė taip, kad komanda negalėjo neatkreipti dėmesio.

Antrasis kėlinys buvo žaidžiamas į vieną pusę. Tokios didelės persvaros „Riteriai“ per šį sezoną dar neturėjo. Kalbant skaičiais, po rungtynių statistika rodė 17 „Riterių“ smūgių į vartus ir 16 kampinių. Pastarieji šioje dvikovoje suvaidino ne paskutinį vaidmenį.

Pirmasis svečių įvartis krito po „Atlanto“ klaidos. Įvartis, kuris prasidėjo nuo kampinio, o kamuolį į baudos aikštelę pakėlė po keitimo antrajame kėliny pasirodęs Dovydas Virkšas.

Po įmušto įvarčio didelio spurto nebuvo, tačiau „Riteriai“ valdė situaciją ir atrodė, kad tik laiko klausimas, kada kris antrasis įvartis. Jis krito 79 miuntę, kai tas pats D.Virkšas po kampinio sėkmingai pakėlė kamuolį Ričardui Šveikauskui ir jis išlygino rezultatą.

Atrodė, kad „Riteriai“ turėtų visiškai perimti iniciatyvą, tačiau tai neatsitiko. Žaidimas, iš esmės, nepasikeitė, o lemiamas įvartis buvo įmuštas ir vėl po kampinio. Dar nei sykio šiame sezone nepasižymėjęs Justinas Januševskis galva po Ernesto Stočkūno perdavimo pelnė pergalingą įvartį.

Iki pagrindinio laiko pabaigos buvo likusios trys minutės. Jėgų „Atlanto“ dešimtukas nebeturėjo, tad „Riteriai“ iškovojo labai svarbią pergalę.

Po šio laimėjimo „Riterių“ žaidėjai pažymėjo, kad jie gali laimėti net tada, kai yra labai sunku, jie pažymėjo, kad pagaliau jie tampa komanda. Per antrąjį ratą „Riteriai“ prarado vos penkis taškus, o tai yra antras rezultatas lygoje.

P