fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

A.Skarbalius: „Pasakiau žaidėjams, kad užkniso pralaimėti „Kauno Žalgiriui“

A lygos tryliktojo turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ 1:0 nugalėjo „Kauno Žalgirį“ bei pavijo pastarąjį turnyro lentelėje. Vienintelį įvartį iš 11 metrų baudinio pelnė Teremas Moffi.

Aurelijus Skarbalius šioje dvikovoje buvo priverstas kovoti be Aleksandro Levšino ir Lajo Traore. Pastaruosius aikštėje pakeitė Ernestas Stočkūnas ir Matas Ramanauskas, o pats treneris auklėtiniams prieš dvikovą rėžė, jį užkniso pralaimėti „Kauno Žalgiriui“.

Sunku pasakyti, kokią įtaką tai padarė komandai, tačiau susitikimo pradžioje ji atrodė pakankamai energinga. Galbūt norėjosi ilgiau išlaikyti žaidimą su ta energija, tačiau šiuo klausimu savo planų turėjo ir Mindaugo Čepo treniruojama komanda.

Po pirmųjų dešimties karštų minučių žaidimas kiek aprimo. Riteriai valdė aikštės vidurį, bet iš to išpešti naudos nelabai pavyko. Apskritai, jau tada susidarė įspūdis, kad ši dvikova vyks iki pirmojo įvarčio.

Po pertraukos situacija aikštėje pasikeitė. Jau kauniečiai ilgiau buvo su kamuoliu, o A.Skarbaliaus auklėtiniai buvo priversti žaisti žymiai žemiau nei tą darė pirmajame kėlinyje.

Šios dvikovos likimas buvo nulemtas antrojo kėlinio pradžioje, kai po Riterių kampinio KŽ legionierius Rudinilsonas sužaidė ranka ir už tai buvo skirtas 11 metrų baudinys.

Prie kamuolio stojo Teremas Moffi, kuris, priminsime, prieš savaitę dvikovoje su tuo pačiu „Kauno Žalgiriu“ baudinių serijoje įmušti nesugebėjo. Šįsyk viskas baigėsi žymiai ramiau – T.Moffi galingu smūgiu pakišo kamuolį po virpstu, tokiu būdu pelnydamas septintąjį šio sezono įvartį.

Šis įvartis, tarsi, pakeitė komandą – ji per kelias minutes turėjo dar dvi nuostabias progas padvigubinti skirtumą. Ypač įsiminė Donato Kazlausko gražus smūgis, po kurio kamuolys atsitrenkė į virpstą.

Po šių neišnaudotų progų, kaip ir buvo galima tikėtis, kauniečiai nusprendė žaisti va bank. Vienoje iš situacijų jau per pridėtą laiką jie turėjo visai neprastą galimybę išlyginti rezultatą.

Jiems nepavyko. O Riteriai šiame sezone pirmą kartą per trejas rungtynes nugalėję „Kauno Žalgirį“ rūbinėje vėl traukė „Grigas on fire“.