fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Stumbras“ – „Riteriai“. Laikas laimėti

Kai „Stumbras“ per dvi savaites A lygoje nugalėjo „Žalgirį“ ir „Sūduvą“, Kauno klubas pirmąkart istorijoje pakilo į pirmąją turnyro lentelės vietą. Be jokios abejonės, tai yra didžiausia šio sezono sensacija. Tačiau tai sensacijai buvo lemta išsilaikyti vos vieną savaitę.

 

Data: 2019 m. gegužės 4 d. 17:00 val.

Vieta: NFA stadionas, Kaunas

 

Varžovas

Nuo paskutinių „Riterių“ rungtynių su „Stumbru“ situacija pernelyg nepasikeitė. Kauniečiai ir toliau laikosi ant tų pačių „banginių“, kurie sezono pradžioje kūrė sensaciją po sensacijos. Specialistai jau tada spėliojo, kad be pasiruošimo komanda turėtų pradėti „sėsti“. Kol kas atrodo, kad specialistai neklydo, tačiau užtikrintai atsakyti į šį klausimą kol kas per anksti.

„Stumbras“ yra vienintelis šį sezoną sugebėjęs nugalėti ir „Sūduvą“, ir „Žalgirį“. Tačiau komandos tai negelbėja dėl prarastų taškų prieš žemiausias vietas užimančias komandas. „Stumbrą“ ir toliau galime vadinti labiausiai nenuspėjama visos lygos ekipa.

 

Aštuntas turas

Antrąjį ratą „Riteriai“ pradėjo rungtynėmis su „Sūduva“, „Stumbras“ – su „Panevėžiu“. Riterių atveju, rungtynės nebuvo pačios prasčiausios, tačiau ir vėl pavedė žaidimas trečiojoje zonoje. Lyginant su pirmojo rato rungtynėmis, šįsyk Riteriams gerokai sunkiau sekėsi kurti atakas, o įvarčiai praleisti po kvailų klaidų.

„Stumbras“ turo rungtynes žaidė Panevėžyje – ten užfiksuotos lygiosios. Dėl tokio rezultato jausti apmaudą turėtų ir vieni, ir kiti. Tai buvo neišnaudotų progų rungtynės, kuriose įspūdingus dalykus demonstravo abiejų komandų vartininkai.

 

Tarpusavyje

15-6-6. „Riteriai“ dvikovose su „Stumbru“ turi milžinišką tarpusavio pranašumą, kuris, tiesa, per pastaruosius metus yra gerokai sumažėjęs. Praėjusiais metais, žaidžiant šioms komandoms, pirmuose keturiuose ratuose rezultatas žiūrint į tai, kas vyko aikštėje, nebuvo dėsningas.

Penktajame rate iškovota pergalė komandai garantavo bronzą, o šio sezono pirmajame rate – užfiksuotos dėsningos lygiosios.

 

Akistata

Valdemaras Borovskis prieš Rimvydą Sadauską. Šią savaitę 35 – ąjį gimtadienį pažymėjęs „Riterių“ kapitonas praleido paskutinę rinktinės stovyklą, į kurią paskutinę minutę buvo pakviestas R.Sadauskas. Nors šie futbolininkai aikštėje akis į akį dažnai nesusitiks, tačiau jų geras ar blogas pasirodymas darys nemažą įtaką būsimai dvikovai.

 

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 12 laipsnių šilumą, debesuotą su trumpalaikiu lietumi vakarą. Pūs 14 metrų per sekundę Vakarų vėjas.