fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Panevėžys“. Dar viena galimybė sugrįžti į trejetą

Kai prieš du mėnesius Panevėžyje susikovė „Panevėžys“ ir „Riteriai“, abi komandos išgyveno nekokius laikus – vilniečiai po keturių turų buvo iškovoję vos vieną pergalę, panevėžiečiai – iškovoję vos tašką.

Nuo to laiko nutekėjo nemažai vandens. „Riteriai“ po trijų pergalių iš eilės priartėjo prie trečiosios vietos, panevėžiečiai po dviejų nepralaimėtų rungtynių visiškai priartėjo prie abiejų pajūrio komandų.

 

Data: 2019 m. gegužės 21 d. 20:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius

Bilietai: https://www.tiketa.lt/LT/vilniaus_fk_riteriai_futbolo_klubo_varzybos_a_lygoje_20999

 

Varžovas

„Panevėžys“ pirmąjį A lygos ratą baigė su dviem taškais, tačiau tuomet ėmėsi permainų. Rafaelis Ledesma, Tadas Eliošius – žaidėjai, apie kuriuos sezono pradžioje buvo kalbama daugiausiai, dabar dažniau rungtynes pradeda ant atsarginių suolo.

Be to, paskutinėms rungtynėms su „Kauno Žalgiriu“ buvo neregistruoti dar du svarbūs pagrindo žaidėjai – vartininkas Marius Suvaizdis bei puikią sportinę formą įgavęs Ernestas Veliulis. Ar jie bus pasiruošę rungtynių dieną? Šiek tiek luktelkime ir sužinosime.

Lyginant su pirmuoju rato, „Panevėžys“ pasistiprino buvusiu Riteriu Roku Stanulevičiumi. Saugas praėjusiame ture į aikštę A lygos rungtynėse žengė po labai ilgos pertraukos.

 

11 turas

Savaitgalį vykusiose rungtynėse „Riteriai“ parsivežė tris taškus iš Palangos, o panevėžiečiai namie dvikovą su „Kauno Žalgiriu“ baigė kovingomis lygiosiomis.

Aurelijaus Skarbaliaus auklėtiniai pakankamai sunkiai pradėjo rungtynes, tačiau antrajame kėlinyje įsibėgėjo, o paskutinį pusvalandį sužaidė taip galingai, kaip tik įmanoma sužaisti kovojant dėl pergalės. Labai svarbu, kad vėl įmušė tiek Teremas Moffi, tiek Donatas Kazlauskas. Pastarasis nuo to momento, kai buvo pastūmtas į kraštą, visada arba įmuša, arba atlieka rezultatyvų perdavimą.

„Panevėžys“ dvikovoje su „Kauno Žalgiriu“ pirmavo, tačiau įgytos persvaros neišlaikė. Visiškai lygiose rungtynėse lygiosios – pats dėsningiausias rezultatas. Beje, per pridėtinį laiką vos pergalingo įvarčio vos neįmušė R.Ledesma, kuris prieš savaitę sugebėjo tai padaryti dvikovoje su „Palanga“.

 

Tarpusavyje

1-0-0. Tik šiemet į A lygą patekę „Panevėžio“ futbolininkai su Riteriais kol kas turėjo vieną tarpusavio akistatą, kuri pasižymėjo tuo, kad iki pertraukos ir po jos žiūrovai išvydo visiškai skirtingą futbolą.

Pirmajame kėlinyje Riterių žaidybinė persvara buvo milžiniška, todėl įgyta nors ir minimali persvara buvo visiškai dėsninga. Tuomet fantastišku smūgiu pasižymėjo T.Moffi.

Antrajame kėlinyje Artiomas Gurenka padvigubino skirtumą, tačiau užuot ramiai užbaigę rungtynes, Riteriai vos neprisivirė košės. „Panevėžys“ savo įvartį įmušė po minutės, o tuomet visiškai perėmė iniciatyvą bei kelis kartus buvo itin arti išlyginamojo įvarčio.

 

Akistata

T.Moffi prieš Š.Jurevičių. „Riterių“ legionieriui, kuris yra vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų, o jo sportinė forma pastaruoju metu yra, turbūt, geriausia per visą šį sezoną būsimose rungtynėse teks įveikti „Panevėžio“ vartininką Šarūną Jurevičių. Pastarasis šiame sezone tėra sužaidęs dvejas rungtynes, o tai reiškia, kad žaidybinės patirties jam kol kas trūksta.

 

Klausimas

Kada į aikštę žengs Lajo Traore? Dar vienas „Riterių“ legionierius Palangoje, ko gero, buvo geriausias rungtynių žaidėjas, nepaisant to, kad į aikštę žengė tik 57 minutę. Jo pasirodymas pakeitė visą komandos veidą. Ar tas žaidimas įtikino A.Skarbalių, kad šis saugui suteiktų daugiau žaidybinio laiko, pamatysime per pačias rungtynes.

 

Orų prognozė

Nors rungtynės suplanuotos aštuntą vakare, tačiau šiluma mūsų šalies dar neaplenks. Sinoptikai prognozuoja, kad dvikovos pradžioje oras bus sušilęs iki 23 laipsnių, pūs silpnas trijų metrų per sekundę pietryčių vėjas, lietaus tikimybė praktiškai lygi nuliui.