fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Kauno Žalgiris“. Trečias kartas nemeluoja?

Dar iki šio sezono prieš Riterių rungtynes su „Kauno Žalgiriu“, aiškiais dvikovos favoritais buvo laikomas Riterių klubas. Tačiau gyvenimas nestovi vietoje ir šis sezonas puikiausiai įrodo tai. Per dvejas tarpusavio rungtynes (įskaitant taurę) Aurelijaus Skarbaliaus auklėtiniai kauniečių nugalėti nesugebėjo nei karto.

 

Data: 2019 m. birželio 1 d. 19:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius

Bilietai: http://www.tiketa.lt/LT/vilniaus_fk_riteriai_futbolo_klubo_varzybos_a_lygoje_20999

 

Varžovas

Trumpai tariant, „Kauno Žalgiris“„Riteriams“ šiandien yra lygiavertis varžovas. Tai įrodo abejos šio sezono rungtynės, iš kurių pirmosios realiai vyko iki pirmojo įvarčio, o antrosios – iki baudinių serijos.

Ta praėjusį savaitgalį laimėta baudinių serija „Kauno Žalgirio“ futbolininkams, neabejotinai, turėjo pridėti pasitikėjimo savo jėgomis. Svarbiausia, kad tai ne pirmas toks kartas. Dar prieš savaitę KŽ pirmą kartą klubo istorijoje sugebėjo panaikinti trijų (!) įvarčių deficitą bei iškovoti pergalę.

 

12 turas

Šis turas „Kauno Žalgiriui“ baigėsi žymiai sėkmingiau nei Riteriams. Pastarieji, turėdami milžinišką žaidybinę persvarą ir žymiai daugiau progų, nesugebėjo įveikti tuomet dar paskutinėje vietoje buvusio „Panevėžio“.

Tose rungtynėse, kaip, beje, ir taurės aštuntfinalyje, labai išryškėjo Riterių bėda – rungtynių pradžia. Jau keliose rungtynėse šalies bronziniai prizininkai pradeda žaisti kiek vėliau nei teisėjas paskelbia apie dvikovos pradžią.

„Kauno Žalgiris“ dvikovą su „Stumbru“ pradėjo dar siaubingiau – po aštuonių minučių jie jau atsiliko 0:3. Vis tik, Mindaugo Čepo auklėtiniai nepanikavo, po truputį gerino situaciją ir galiausiai išplėšė pergalę. Savo ruožtu, M.Čepas lenkėsi savo komandai.

 

Tarpusavyje

16-4-2. Iki pirmojo rato rungtynių KŽ Riterių klubą buvo nugalėjęs vienintelį kartą per visą istoriją, tačiau tame pirmajame sezono mače karjeros rungtynes sužaidė Edvinas Kloniūnas, kuris per vieną kėlinį pasižymėjo hat tricku.

Galime prisiminti, kad rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ savo karjerą užbaigė klubo legenda Deividas Česnauskis. Nors pačiose rungtynėse futbolininkas nepasirodė, tačiau pergalė buvo skirta būtent jam. Beje, po tų rungtynių praėjusių metų pabaigoje, tapo aišku, kad tuometiniai „Trakai“ žemiau ketvirtosios vietos nenukris.

 

Akistata

Ričardas Šveikauskas prieš Edviną Kloniūną. Nors šis KŽ atstovas nėra įvarčių mašina, tačiau jo pasirodymas pirmajame rate, be abejo, privers Riterius į šį žaidėją atkreipti daugiau dėmesio.

Pats R.Šveikauskas nuo pirmųjų sezono rungtynių savo žaidimu įrodė, kad yra vertas starto sudėties. Be abejo, klaidų išvengti kartais jam nepavyksta, tačiau tai dažniau išimtys iš taisyklės. Gali būti, kad šeštadienį šių futbolininkų keliai susikirs ne vieną kartą.

 

Orų prognozė 

Rungtynių metu sinoptikai sostinėje prognozuoja fantastišką orą – 21 laipsnio šiluma, vos trijų metrų per sekundę Vakarų vėjas ir dvikovos pradžioje dar šviečianti saulė.

P