fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Išvykoje iškovota triuškinama pergalė prieš „Stumbrą“

Vilniaus „Riteriai“ nutraukė trijų iš eilės nelaimėtų rungtynių seriją ir pasiekė užtikrintą pergalę Kaune. Aurelijaus Skarbaliaus auklėtiniai išvykoje rezultatu 3:0 (1:0) įveikė laipteliu aukščiau esantį ir ketvirtą vietą užimantį Kauno „Stumbro“ klubą.

Rungtynes šiek tiek aktyviau pradėjo aikštės šeimininkai, kurie pirmųjų 15-os minučių metu turėjo puikią progą, tačiau vartuose sėkmingai stovėjo Tomas Švedkauskas.

Nors „Riteriai“ daug progų pirmoje rungtynių pusėje neturėjo, vis tiek sugebėjo pelnyti vienintelį pirmojo kėlinio įvartį. 40-ąją rungtynių minutę Mindaugas Grigaravičius pakėlė kampinį, o baudos aikštelėje visai be priežiūros paliktas Ričardas Šveikauskas galva smūgiavo tiksliai ir pelnydamas antrą savo įvartį šiame sezone išvedė komandą į priekį. Įdomu tai, kad identišką standartinę situaciją „Riteriai“ buvo sužaidę ir kiek anksčiau. Tiesa, tada R. Šveikauskui pataikyti nepavyko.

Nuo pirmų antrojo kėlinio minučių svečiuose žaidę „Riteriai“ dar labiau atakavo, tačiau progų neišnaudojo ir viskas galėjo baigtis gerokai liūdniau.

57-ąją minutę Tomas Švedkauskas gelbėdamas situaciją pargriovė varžovų puolėją ir prieš save išvydo raudoną kortelę. „Riteriai“ liko dešimtiese, o į vartus stojo jaunasis Vincentas Šarkauskas.

Vis tik, kai atrodė, kad „Stumbras“ gali perimti iniciatyvą ir išnaudoti kiekybinę persvarą, po penkių minučių rungtynių arbitras raudoną kortelę parodė ir varžovų komandos futbolininkui. Taip jėgos vėl išsilygino, o „Riteriai“ galutinai įrodė savo pranašumą.

73-ąją minutę penktą savo įvartį A lygoje atitrūkęs nuo varžovų gynybos įmušė Teremas Moffi, o 85-ąją minutę galutinį tašką rungtynėse padėjo ir po ilgos pertraukos įvartį pelnė Donatas Kazlauskas.

„Riteriai“ iškovojo trečią pergalę šiame sezone ir su 12 taškų savo sąskaitoje žengia penktoje A lygos pozicijoje.

P