fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Greičiausias įvartis istorijoje dovanojo trečią pergalę iš eilės

Vienuoliktojo turo A lygos rungtynėse sostinės „Riteriai“ 3:1 nugalėjo „Palangą“ bei dar labiau priartėjo prie trečioje vietoje esančio „Kauno Žalgirio“. Nugalėtojams po įvartį pelnė Valdemaras Borovskis, Donatas Kazlauskas ir Teremas Moffi.

Aurelijus Skarbalius šioms rungtynėms pasirinko identišką sudėtį, su kuria prieš savaitę pavyko nugalėti Vilniaus „Žalgirį“. Šios sudėties Riteriai jau 34 sekundę išsiveržė į priekį ir atrodė, kad, kaip ir prieš du mėnesius, didesnių problemų žaidžiant su „Palanga“ nebus. Vis tik, nepaisant greičiausio įvarčio Riterių istorijoje, nebuvo taip lengva.

Tokie labai greiti įvarčiai ne vienai komandai yra padarę meškos paslaugą – šios rungtynės – ne išimtis. Po truputį perėmę iniciatyvą palangiškiai pradėjo kurti progas. Trečiuoju bandymu Idrisas Umajevas rezultatą išlygino. Nors iki pertraukos dar buvo likusios aštuonios minutės, ji tuo metu atrodė laukiamiausias komandos dalykas. Labai svarbu, kad jos pavyko išlaukti nepraleidus dar vieno įvarčio.

Antroje rungtynių dalyje Aleksandras Levšinas buvo pastūmtas į vidurio gynėjų poziciją, o po dvylikos minučių į aikštę žengęs Lajo Traore komandą pakeitė iš esmės. Įspūdinga ramybe spinduliavęs Riterių legionierius pradėjo aštrinti žaidimą, prie kurio varžovai paprasčiausiai nespėjo.

Paskutinis rungtynių pusvalandis jau buvo toks, kokį norėtų matyti treneriai. Greitas išėjimas į atakas, kamuolio greitas vaikščiojimas, viena po kitos kuriamos progos ir, galiausiai, mušami įvarčiai.

„Palanga“, nors ir bandė laikytis, tačiau po D.Kazlausko įspūdingo šūvio į artimąjį vartų kampą, visiškai sugriuvo. Vėliau aikštės šeimininkų gynėjai dovanojo Riteriams dar mažiausiai tris galimybes, iš kurių vienoje – pabėgęs vienas prieš vieną varžovų vartininką, T.Moffi nepaliko šansų. Tai jau šeštasis legionieriaus įvartis šiame sezone.

Šis laimėjimas Riteriams trečiasis iš eilės – tokios pergalių serijos šiemet dar nebuvo. Labai svarbu, kad pagaliau komanda, net ir esant sunkesnei situacijai, nenuleidžia rankų, o kaip vienas kumštis kovoja iki paskutiniųjų minučių.

Šioje dvikovoje pasitvirtino dar viena nuo praėjusio sezono galiojanti taisyklė, kad jei įmuša V.Borovskis – Riteriai laimi.

Dvyliktojo turo rungtynes A lygos bronzos medalių laimėtojai žais jau antradienį LFF stadione su vis gerėjančią sportinę formą demonstruojančiu „Panevėžiu“. Tiesa, gerėjančia sportine forma jau gali pasigirti ir „Riteriai.