fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ išvargo pergalę Panevėžyje

Penktojo A lygos turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ 2:1 Panevėžyje nugalėjo vietos reprezentacinę komandą bei iškovojo antrą pergalę iš eilės. Po įvartį nugalėtojams pelnė Teremas Moffi ir Artiomas Gurenka.

Lyginant su paskutinėmis rungtynėmis prieš „Palangą“, Aurelijus Skarbalius pakeitė du žaidėjus – Ernestas Stočkūnas užėmė Aleksandro Levšino vietą, o Rokas Filipavičius – Dovydo Virkšo.

Abi komandos dvikovą pradėjo gana aktyviai ir gana plačiai. Tiesa, ir žaidybinė, ir teritorinė persvara priklausė Riteriams. Nors labai daug progų sukurti ta persvara neleido, tačiau svečiai iki pertraukos vieną įvartį įmušė. Įspūdingu smūgiu beveik iš 30 metrų pasižymėjo T.Moffi, kuriam tai jau ketvirtas įvartis šių metų A lygoje.

Po įmušto įvarčio „Riteriai“ dar labiau atsipalaidavo ir likusi kėlinio dalis (22 minutės) priklausė jiems.

Viskas pasikeitė po pertraukos, kai nuo pirmųjų akimirkų panevėžiečiai pasislinko aukštyn bei visiškai perėmė žaidimo kontrolę. Riterių atsakymas – ataka bei antrasis įvartis. Po nuostabaus Donato Kazlausko perdavimo A.Gurenkai tereikėjo pataikyti iš poros metrų. Jis tai ir padarė.

Tokiais atvejais pats blogiausias dalykas – persvaros neišsaugojimas. Vos po dviejų minučių Tadas Eliošius smūgiavo į vartus, skriedamas kamuolys dar lietė Justino Januševskio galvą, o Tomas Švedkauskas jau buvo bejėgis.

Pajutę, kad gali perlaužti rungtynes „Panevėžio“ futbolininkai dar labiau perėmė iniciatyvą, o „Riteriams“ tuo metu labiausiai reikėjo ramybės. Kartais jos užteko, o kartais ne.

Po vienos standartinės situacijos Paulius Janušauskas buvo per plauką nuo išlyginamojo įvarčio, tačiau tuomet koją sugalvojo kištelti buvęs Riteris, nuošalėje stovėjęs Pavelas Krukas. Teisėjai įvarčio neįskaitė.

Per likusias dvidešimt minučių aikštės šeimininkams priklausė žaidybinė persvara, tačiau arčiau įvarčio buvo Riteriai. Kartą puikiai išvesto T.Moffi smūgį panevėžiečiai blokavo, kitąsyk – pabėgę į kontrataką keturi prieš du sužaidė netiksliai.

Po šios pergalės „Riteriai“ turnyro lentelėje lieka penkti, tačiau iki „Žalgirio“ – „Sūduvos“ rungtynių nuo lyderių juos skiria vos du taškai.

„Riterių“ sudėtis: T.Švedkauskas, V.Borovskis, J.Januševskis, R.Šveikauskas, E.Stočkūnas (A.Levšinas), R.Filipavičius (D.Virkšas), A.Gurenka (M.Grigaravičius), V.Jeriomenka, D.Kazlauskas, L.Traore, T.Moffi.