fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Pirmasis ratas užbaigtas be įvarčių

A lygos septintojo turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ ir Klaipėdos „Atlantas“ sužaidė nulinėmis lygiosiomis. Tai reiškia, kad po pirmojo rato „Riteriai“ lentelėje yra penkti, „Atlantas“ – septintas.

Aurelijus Skarbalius trečią kartą iš eilės į aikštę metė tą pačią sudėtį. Pirmosiomis rungtynių minutėmis atrodė, kad pagaliau šis vienuoliktukas gali demonstruoti puikų futbolą. Deja, nuo dešimtos rungtynių minutės „Atlantas“ pradėjo lyginti žaidimą, kol galiausiai – atkarpomis netgi perimdavo iniciatyvą.

Riterius žudė siaubingos klaidos perduodant kamuolį. Situaciją gelbėjo tik tai, kad nemažiau klydo ir klaipėdiečiai.

Dar viena itin rimta problema – žaidimas trečioje zonoje. Kamuolys praktiškai nepasiekdavo puolančiosios grandies komandos žaidėjų, o žaidimas vyko praktiškai be progų.

Po pertraukos svečiai iš Klaipėdos dar labiau suintensyvino savo žaidimą ir kurį laiką netgi perėmė iniciatyvą. Itin aktyvus atakos smaigalyje buvo Darvydas Šernas. Tiesa, realesnį šansą įmušti jis turėjo tik vieną.

Artėjant dvikovai į pabaigą, nei viena, nei kita komanda kažkokio rimtesnio spurto nesurezgė ir, jei atvirai, net nebandė to padaryti. Vienintelis tikras „Riterių“ šansas buvo sukurtas likus žaisti septynias minutes iki dvikovos pabaigos.

Dovydas Virkšas stojo realizuoti skirto baudos smūgio ir labai nedaug trūko, kad kamuolys būtų atsidūręs vartų tinkle. Deja, virpstas tokią galimybę atėmė, o per likusį laiką rimtų epizodų nei prie vienų, nei prie kitų vartų nesukurta.

Po pirmojo rato „Riteriai“ užima penktąją vietą, o per septynerias rungtynes surinkti vos devyni taškai.

„Daug ko trūksta. Per mažai mušam įvarčių, per daug praleidžiam. Tikrai yra kur gerinti žaidimą“, – pirmąjį ratą reziumavo Justinas Januševskis.

Antrojo rato startas lygiai po savaitės. Pirmasis varžovas – čempiono titulą ginantis „Sūduvos“ klubas.

P