fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Kauno Žalgiris“ – „Riteriai“. Daug klausimų – mažai atsakymų

Prieš prasidedant 2019 – ųjų A lygos sezonui „Kauno Žalgiris“ specialistų buvo vertinamas kaip komanda, galinti iš „Riterių“ perimti šalies bronzos medalius. Tokie vertinimai buvo susiję su kauniečių pasikeitusia ekipos sudėtimi bei Riterių komandos atjauninimu. Ar specialistai bus teisūs, parodys ateitis, o kažkokias pirmas rimtesnes išvadas galėsime daryti po šeštadienio rungtynių.

 

Data: 2019 m. balandžio 13 d. 13:00 val.

Vieta: NFA dirbtinės dangos aikštė, Kaunas

 

Varžovas

 „Kauno Žalgiris“ nebe ta komanda, kuri keletą metų paeiliui užėmė paskutinę vietą A lygoje. Jau pernai gerokai sustiprinę sudėty, Kauno klubo vadovai šiemet padarė viską (?), kad ekipa išaugtų dar vienus marškinėlius ir pagaliau užsitikrintų vietą UEFA Europos lygoje.

Vieni kauniečius už jų komplektaciją giria, kiti dėl didžiulio veteranų skaičiaus peikia, tačiau visi sutaria, kad negerbti šio varžovo yra tiesiog neatleistina.

Kol kas ši komanda dar nėra savo žaidimo pike. Mums norėtųsi tikėti, kad to dar nebus ir šeštadienio rungtynėse.

 

5 turas

Tiek „Riteriai“, tiek „Kauno Žalgiris“ iškovojo pergales, o tai abiem ekipoms leido priartėti prie pirmaujančių komandų. Verta pažymėti, kad ir vieni, ir kiti turėjo įdėti nemažai triūso, kad pergalė būtų pasiekta. Tiesa, scenarijus abejų rungtynių skiriasi.

Galingai sužaidę pirmąjį kėlinį, „Riteriai“ Panevėžyje nugalėjo vietos komandą. Antrasis kėlinys buvo žymiai prastesnis. Kodėl? Treneriai atsakymui rasti turėjo visą savaitę.

„Kauno Žalgiris“ miesto derbyje palaužė „Stumbrą“, o vienintelis įvartis buvo įmuštas nuo vienuolikos metrų žymos.

 

Tarpusavyje

16-3-1. Pagal statistiką, „Riteriams“„Kauno Žalgiris“ yra vienas parankiausių varžovų, prieš kurį pavyko laimėti net 80 procentų rungtynių, įskaitant ir paskutines dvejas.

Paskutinė pergalė tarpusavio dvikovose Riteriams garantavo kelialapį į UEFA Europos lygos atranką. Be to, tai buvo klubo legendos Deivido Česnauskio atsisveikinimo rungtynės.

 

Akistata

Danielius Romanovskis prieš Ričardą Šveikauską. Puikiai vienas kitą pažįstantys R.Šveikauskas ir D.Romanovskis, rungtynių metu, neabejotinai (su sąlyga, kad abu žais) susidurs akis į akį.

Anksčiau jaunimo rinktinėje kartu žaidę futbolininkai šiemet atrado save naujose komandose, kur jiems abiem sekasi visai neprastai.

 

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 7 laipsnių šilumą, 11 metrų per sekundę Šiaurės Rytų vėją, saulėtą dieną.

 

Komentaras

Aurelijus Skarbalius: „Akivaizdu, kad jie tęstina stiprėja, tobulėja. Tęstinumas su tuo pačiu treneriu, su ta pačia strategija. Akivaizdu, kad žaisime su labai stipriu varžovu, kuris šiemet bus kietas riešutėlis visiems. Jie turi ir stiprių puolėjų, ir stiprių gynėjų, o jų silpnąsias puses pasiliksiu sau“.