fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Trys, dvi, viena.. startas duotas

Keturis kartus paeiliui A lygos medalius iškovoję „Trakų“ futbolininkai pabandys tą patį padaryti penktą kartą. Tiesa, jau ne kaip „Trakai“, o kaip Vilniaus „Riteriai“. Kartu su pavadinimo pasikeitimu komandoje gerokai sumažėjo legionierių, o į jų vietą atvyko savo vertę dar bandysiantys įrodyti jaunuoliai.
Per daugiau nei pusantro mėnesio, nuo kada prasidėjo pasiruošimas 2019 – ųjų metų pirmenybėms, jaunieji „Riteriai“ spėjo būti suvienodinti su 2005 – ųjų Panevėžio „Ekranu“ ar 2013 – ųjų Klaipėdos „Atlantu“. Šios abi komandos rėmėsi itin jaunais lietuviais, iš kurių niekas nesitikėjo stebuklų, tačiau pirmoji tapo šalies čempione, antroji – buvo per plauką nuo auksinių rungtynių.
Ar 2019 – ųjų „Riteriai“ pajėgūs pakartoti minėtų klubų sėkmę, parodys ateitis, tačiau faktas, kad ši komanda A lygoje nebus pastumdėle.
Pirmoji varžovė – Marijampolės „Sūduva“ – komanda, kurią beveik vienbalsiai visi vadina dar neprasidėjusio čempionato nugalėtoja. „Ant popieriaus“ ji, neabejotinai, stipriausia, tačiau futbolas yra toks žaidimas, kuriame reikalai popieriuje ir aikštėje neretai skiriasi.
Data: 2019 m. kovo 3 d. 17:00 val.
Vieta: ARVI maniežas, Marijampolė
Varžovas
 
Marijampolės „Sūduvos“ klubas dar prieš trejus metus buvo tas, kuriam įveikti tuometinius „Trakus“ nebuvo jokių šansų. Nepaisant to, kaip abiem komandoms sekdavosi žaisti prieš kitus, tačiau tarpusavio kovose „Riteriai“ visada būdavo geresni.
Laikai keičiasi. Dabartinė „Sūduva“ per praėjusį sezoną neigiamą tarpusavio rungtynių balansą turėjo tik su „Žalgiriu“ – prieš visus kitus varžovus daugiau taškų iškovojo nei prarado.
Marijampoliečių stiprybė išlieka ta, kad išsaugotas treneris, išsaugotas būrys žaidėjų, pasipildyta dar geresniais, o pasitikėjimo savo jėgomis dar turėjo įpūsti prieš savaitę iškovota supertaurė.
Tarpusavyje
 
11-7-10. Nors „Riteriai“ tarpusavio kovose prieš „Sūduvą“ dar turi teigiamą balansą, tačiau tas skaičius marijampoliečiams nenumaldomai gerėja. Per praėjusio sezono šešias kovas (įskaitant LFF taurę), sūduviečiai nepralaimėjo nei karto.
Akistata
 
Donatas Kazlauskas prieš Tosaintą Rickettsą. Praėjusio sezono „Riterių“ MVP Donatas Kazlauskas ir šį sezoną turėtų būti viena svarbiausių klubo figūrų. „Sūduvos“ situacija kiek kitokia – klubo žvaigžde pretenduoja žaidėjas, Lietuvoje dar nepraleidęs nei poros mėnesių. Galime neabejoti, kad abu šie futbolininkai turės galimybių. Klausimas: kaip jomis pasinaudos?
P