fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Starte – daug pozityvo, tačiau nulis taškų

2019 – ųjų metų čempionatą Vilniaus „Riteriai“ pradėjo pralaimėjimu 1:2 šalies čempionei Marijampolės „Sūduvai“. Svečiams įvartį nuo vienuolikos metrų žymos pelnė Teremas Moffi.
Aurelijus Skarbalius šiose rungtynėse negailėjo naudotis Justino Januševskio paslaugomis, tad, kaip paskutinėse keliose kontrolinėse rungtynėse, „Riterių“ vidurio gynėjų porą sudarė Ričardas Šveikauskas ir Valentinas Jeriomenka.
Rungtynes marijampoliečiai pradėjo labai užtikrintai, tačiau po dešimties žaidimo minučių, kai „Sūduva“ sukūrė puikią progą įvarčiui pasiekti, žaidimas išsilygino.
Svečiai, išskyrus kelis epizodus, žaidė itin drausmingai, o tai aikštės šeimininkus dažnai varė į neviltį. Taip pat sėkmingai žiūrėjosi ir perėjimas į kontrataką. Pirmojo kėlinio viduryje ir pabaigoje fantastiškais šansais nepasinaudojo T.Moffi, kuris buvo vienas pastebimiausių „Riterių“ atstovų. Be T.Moffi, taip pat galima išskirti ir Donato Kazlausko žaidimą, kuris šias rungtynes praleido puolimo grandyje.
Po pertraukos aikštėje vėl žaidė dvi lygios komandos. Skirtumas tarp jų tik toks, kad „Sūduva“ turi neįtikėtiną ginklą – standartines situacijas.
„Fenomenalu, kaip jie tai padaro. Ruošėmės, žinojome, tačiau vis tiek abu įvarčius sumušė po standartų“, – po dvikovos sakė Mindaugas Grigaravičius.
Pirmasis įvartis krito iškart po pertraukos. „Riteriai“ netrukus uždirbo baudinį ir T.Moffi rezultatą išlygino. Darsyk „Sūduva“ į priekį išsiveržė 80 minutę, kai aikštėje jau buvo perėmusi iniciatyvą. Po minutės T.Moffi turėjo fantastišką galimybę vėl atstatyti lygybę, tačiau „Sūduvos“ vartininkas Ivanas Kardumas išgelbėjo savo komandą.
Per paskutines dešimt minučių dar galėjo kristi ne vienas įvartis ir tą paskutinę atkarpą galime drąsiai vadinti įdomiausia prasidėjusiame sezone.
Taškų nėra, tačiau pozityvo pakankamai daug.