fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Keistos lygiosios su „Žalgiriu“ – nei džiaugtis, nei liūdėti

Trečiojo A lygos turo rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“ „Riteriai“ sužaidė lygiosiomis 1:1. Į Artiomo Gurenkos įvartį 90 minutę žalgiriečiai atsakė jau pridėto laiko metu.
 
Aurelijus Skarbalius šioms rungtynėms pasirinko tą pačią sudėtį, su kuria pradėjo dvikovas tiek Marijampolėje, tiek su „Stumbru“. Deja, skirtingai nei tose minėtose dvikovose Riteriams nesisekė niekas. Beprotiškas klaidų skaičius tiek perduodant kamuolį, tiek atsikirtinėjant dvikovai pridėjo neigiamo atspalvio.
 
„Žalgiriui“ neigiamo atspalvio pridėjo Liviu Antalio trauma. Rezultatyviausias praėjusio sezono A lygos futbolininkas aikštę buvo priverstas palikti jau šeštą minutę. Dar pirmajame kėlinyje Marekas Zubas buvo priverstas atlikti dar vieną keitimą, kai dėl traumos rungtynių tęsti nebegalėjo Venelinas Filipovas. Kas žino, jei ne ta trauma, galbūt aikštės šeimininkai nebūtų turėję gelbėtojo, kuriuo tapo bulgarą pakeitęs Rolandas Baravykas.
 
Po pertraukos dvikovos tęsti nebegalėjo ir kirkšnį patempęs Valdemaras Borovskis. Jo vietą visai sėkmingai aikštėje užėmė Ernestas Stočkūnas.
 
Antrasis kėlinys „Riteriams“ kokybės prasme nesiklostė nei kiek geriau. Tiesa, ir žalgiriečiai darė itin daug klaidų. Pirmoji tikrai reali rungtynių proga buvo sukurta 75 minutę, kai aikštės šeimininkai sukirto kamuolį į virstą.
 
Verta pažymėti, kad nuo tada žaidimas tapo kur kas įdomesnis – „Žalgiris“ perėmė visiškai iniciatyvą ir atrodė, kad įvartis bręsta. Vis tik, netrukus viskas pasikeitė – Mevlanas Adili sudavė Donatui Kazlauskui per veidą ir buvo pašalintas iš aikštės.
 
Natūralu, kad žalgiriečiai atsitraukė giliau, o žaidimo kontrolė pagaliau perėjo Riterių pusėn. Vienoje atakoje prieš keletą minučių aikštėje pasirodęs Artiomas Gurenka praktiškai iš nulinio kampo pelnė pirmąjį dvikovos įvartį.
 
Gaila, tačiau vos tris papildomas minutes turėjęs „Žalgiris“ po įspūdingo Rolando Baravyko smūgio rezultatą išlygino.
 
Mintys dvejopos – žaidimo prasme taškas nėra blogai, pagal scenarijų – akivaizdu, kad prarasti du.
P