fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Stumbras“ – „Trakai“. Arba – Arba

„Trakams“ šis A lygos sezonas nebuvo geras. Pradedant kai kuriais žaidėjais, nesugebėjusiais tinkamai įsilieti į komandą, tęsiant migracine biurokratija ir baigiant elementariausia sėkme, be kurios sporte tu esi niekas. Nepaisant šių visų aplinkybių, paskutinįjį turą „Trakai“ turi galimybę pasitikti ant trečiojo laiptelio – to, kuris komandai pernai dovanojo bronzos medalį.

Data: 2018 m. lapkričio 7 d. 18:00 val.

Vieta: NFA dirbtinės dangos aikštė, Kaunas

 

Varžovas

Kauno „Stumbras“ šį sezoną kuria stebuklą. Komanda, kuri siaubingai sužaidė supertaurės rungtynes, siaubingai žaidė pirmajame rate, vėliau prarado kelis itin svarbius žaidėjus, kuri tarptautinėje spaudoje išgarsėjo neigiamais aspektais iki 31 turo buvo favoritė laimėti bronzos medalius. Tai verta pagarbos.

Ar ši komanda ir dabar pagrindinė favoritė laimėti bronzą? O tai mes išvysime tarpusavio rungtynėse su „Trakais“. Paskutinėse sezono rungtynėse riteriai uostamiestyje žais su „Atlantu“, o „Stumbras“ – miesto derbyje su penktoje vietoje likusiu „Kauno Žalgiriu“.

Naujienos

Šiandien paskelbtame Edgaro Jankausko pasirinkimų sąraše būsimoms rungtynėms su Rumunija ir Serbija iškviesti trys „Trakų“ atstovai: Donatas Kazlauskas, Justinas Januševskis ir Modestas Vorobjovas. Po ilgos pertraukos kandidatų sąraše vietos neatsirado Valdemarui Borovskiui. Kaip įprasta, „Stumbro“ atstovų rinktinės gretose nėra.

Paskutinis turas

Šeštadienį įvykusiose paskutinėse rungtynėse abi komandos aikštę paliko skirtingomis nuotaikomis – „Trakai“ šventė pergalę 1:0 prieš „Kauno Žalgirį“, užsitikrino kelialapį į kito sezono UEFA Europos lygos atranką bei pagarbiai į futbolininko karjeros pabaigą išlydėjo penkerius metus klubui atidavusį Deividą Česnauskį.

„Stumbras“, savo ruožtu, šansų prieš „Sūduvą“ neturėjo. Kaip ir bet kurį kitą kartą. Per šio sezono šešias tarpusavio dvikovas marijampoliečiai „Stumbrą“ nugalėjo šešis kartus. Pridėkime tai, kad paskutinė pergalė buvo iškovota trimis įvarčiais bei nerealizuotu vienuolikos metrų baudiniu.

Tarpusavyje

9-6-2. „Trakai“ siekia dešimtosios pergalės tarpusavio kovose ir tą darys trečią kartą paeiliui. Šį sezoną šios komandos turi keistą savybę – gerai žaidžiant nelaimėti, o žaidžiant prasčiau – iškovoti taškus. Pavyzdžiui, pirmose tarpusavio rungtynėse „Trakai“ neįsivaizduojamu būdu prarado taškus. Savo ruožtu, antrose rungtynėse – visą žaidimą valdė ir progas kūrė tik „Stumbras“, bet pergalę iškovojo „Trakai“. Trečiose rungtynėse buvo visiškai lygus žaidimas, tačiau triumfavo kauniečiai, o ketvirtose rungtynėse – „Stumbras“ vos du kartus prasibrovė prie Tomo Švedkausko ginamų vartų, tačiau sugebėjo įmušti du įvarčius ir iškovoti tašką.

Tarpusavyje

Dovydas Virkšas prieš Rodrigo Josviaki. „Trakuose“ pasitikėjimą atgavęs saugas pirmąjį sezono įvartį įmušė būtent „Stumbrui“. Tose pačiose rungtynėse jis spėjo dar atlikti ir rezultatyvų perdavimą. Nuo tos dvikovos D.Virkšo žaidimo kartelė, išskyrus trumpą laiką sugrįžus iš jaunimo rinktinės, kilo į viršų. R.Josviaki paskutinėse rungtynėse sugebėjo atremti vienuolikos metrų baudinį, tad gali būti, jog pasitikėjimas savo jėgomis yra dar labiau išaugęs.

Klausimas

Kaip keisis starto sudėtys? Reikia nepamiršti, kad penktojo rato maratone komandos žais ketvirtąsias rungtynes per dešimt dienų. Toks krūvis neretai būna nepakeliamas. Kaip sugebės treneriai laviruoti savo starto sudėtimis, nuo to labai stipriai priklausys ir rungtynių eiga bei rezultatas.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja devynių laisnių šilumą, trijų metrų per sekundę (gūsiuose iki aštuonių) pietryčių vėją. Krituliai nenumatomi.