fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Trakai“ ketvirtus metus paeiliui užsitikrino vietą UEFA Europos lygos atrankoje

31 – ojo A lygos turo rungtynėse „Trakai“ 1:0 nugalėjo „Kauno Žalgirį“ bei užsitikrino ketvirtąją vietą, kuri kitą sezoną garantuoja dalyvavimą UEFA Europos lygos atrankoje. Pergalingą įvartį antrojo kėlinio pradžioje įmušė Donatas Kazlauskas.

„Ne viskas sekėsi, bet svarbiausia, kad iškovojome tris taškus. Šią pergalę skiriame Deividui Česnauskiui“, – po dvikovos kalbėjo Albertas Rybakas, kuris pripažino, kad „Trakams“ pirmaujant bent dviejų įvarčių skirtumu, pastarąjį būtų išleidęs paskutinėms karjeros akimirkoms.

Lyginant su savaitės vidurio rungtynėmis trečiadienį, treneris savo pajėgas gerokai pakoreagavo. Šįsyk nuo pirmųjų minučių į aikštę žengė Dovydas Virkšas, Edvinas Baniulis ir po diskvalifikacijos sugrįžęs Justinas Januševskis.

Rungtynių pradžia „Trakams“ nesusiklostė. Absoliučiai. Kauniečiai, išskyrus kelias klaideles, iki pertraukos aikštėje buvo netgi geresnė komanda. Riteriams visiškai nesisekė palaikyti kamuolio centrinėje zonoje, o vaikiškos klaidos galėjo privesti prie kracho.

Kalbant apie progas, tai kėlinio viduryje Donato Kazlausko smūgiuotą kamuolį įspūdingai atrėmė Martynas Matuzas, o kauniečiai vienos kontratakos metu vos neužsidirbo vienuolikos metrų baudinio.

Po pertraukos vaizdas pasikeitė. Visų pirma dėl to, kad riteriai viską darė šiek tiek greičiau. Tai kauniečius vertė klysti, o kartais ir labai stipriai. D.Kazlauskas vienoje tokioje situacijoje pabėgo prieš varžovų vartininką vienas ir savojo šanso nepaleido.

Netrukus į aikštę buvo mestas Justinas Marazas. „Trakų“ žaidimas tapo dar greitesnis, tačiau daugiau dėmesio teko skirti ir gynybai. Neturėdamas ko prarasti, „Kauno Žalgiris“ metėsi į priekį. Progų sukurti nepavyko, tačiau žaidimo prasme Mindaugas Čepas daug pretenzijų auklėtiniams neturėtų turėti daug.

„Trakai“ turėjo idealią galimybę padvigubinti skirtumą, tačiau vienas prieš vartininką atsidūręs Vadimas Manzonas savąjį šansą paleido vėjais. Tai prisidėjo prie A.Rybako sprendimo į aikštę leisti ne D.Česnauskį, o Valentiną Jeriomenką. Tai buvo trečiasis ir paskutinis „Trakų“ keitimas.

Rungtynės baigėsi riterių pergale ir galimybe jau trečiadienį pakilti į trečiąją vietą. Vienas finalas šiandien laimėtas, trečiadienį Kaune bus kitas.

P