fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

“Trakų” žaidimo paveikslą sugadino rungtynių pradžioje skirtas baudinys

“Trakai” nežaidė blogiau nei “Žalgiris”, tačiau pačioje penktojo rato dvikovos pradžioje praleido įvartį nuo 11 metrų žymos bei patyrė pralaimėjimą 0:1. Ši nesėkmė trakiškiams apsunkino situaciją kovoje dėl bronzos bei priminė, kad dar nėra iškovota ir ketvirtoji vieta, kuri garantuoja kelialapį į UEFA Europos lygą.

Šiose rungtynėse riteriams padėti negalėjo diskvalifikuotas Jevgenijus Osipovas, o į jo vietą Albertas Rybakas pastatė Aleksandrą Levšiną.

“Jo žaidimu likau patenkintas. Galbūt, A lygoje jam vidurio gynėjo pozicija neįprasta, tačiau tiek B komandoje, tiek per kontrolines rungtynes jis vidurio gynėju žaidė ne kartą”, – po dvikovos apie savo sprendimą sakė A.Rybakas.

Pati dvikova prasidėjo gan smagiai – per pirmąsias keturias žaidimo minutes “Trakai” prie varžovų vartų dusyk kėlė kamuolį nuo kampinio gairelės. Susidarė įspūdis, kad pirmasis kėlinys vėl turėtų priklausyti riteriams.

Vis tik, viskas labai greitai pasikeitė – siaubinga klaida besiginant, teisėjo užfiksuota pražanga baudos aikštelėje, 11 metrų baudinys ir 0:1.

“Visas žaidimo paveikslas, kurį kūrėme prieš rungtynes, toje situacijoje buvo sugadintas. Bandėme grįžti į rungtynes, kontroliavome situaciją, deja, rimtų epizodų prie varžovų vartų praktiškai nesukūrėme”, – kalbėjo A.Rybakas.

Tiesa, “Trakai” perėmė žaidimo kontrolę, tačiau tai įvyko antrajame kėlinyje. O iki pertraukos žaidimas buvo paremtas klaidomis. Abiejų komandų – tiek “Trakų”, tiek “Žalgirio”. Ir deja, tai nepriminė to žaidimo, kurį riteriai su “Žalgiriu” žaidė tiek prieš savaitę, tiek – prieš tris.

Po pertraukos Vaidotas Šilėnas rungtynių tęsti dėl traumos nebegalėjo, todėl į aikštę buvo mestas Kevinas Ntika. Pastarasis užėmė sau įprastą vidurio gynėjo poziciją, o A.Levšinas buvo pastūmtas į kraštą.

Ir vienas, ir kitas su savo pareigomis kuo puikiausiai susitvarkė, vidurio žaidėjai perėmė iniciatyvą, tačiau ir vėl išlindo viso šio sezono pagrindinė bėda – aštrumo trūkumas.

Jo trūko net tada, kai į aikštę buvo mesti aukštaūgiai Edvinas Baniulis ir Vadimas Manzonas. Tuo “Trakų” žaidybinė persvara priminė tą, kurią turėjo “Žalgiris” pirmųjų trilogijos rungtynių pabaigoje.

Tiesa, ta persvara viename epizode vos nevirto praleistu antruoju įvarčiu. Po žalgiriečio smūgio kartą kamuolys sudrebino vartų konstrukciją.

Itin nemalonus epizodas užfiksuotas jau per pridėtą rungtynių laiką, kai buvęs “Trakų”, o dabar “Žalgirio” vyriausiasis treneris Valdas Urbonas kamuolį pasiimti bėgusiam Lajo Traore tiesiog kirto per kojas. Iškart po šios situacijos, teisėjas V.Urboną pašalino iš techninės zonos.

Netrukus buvo paskelbta rungtynių pabaiga.

P