fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Sūduva“ – „Trakai“. Kai favoritą nuspėti sudėtinga

Kai savaitgalį futbolo visuomenė svarstė, jog čempiono likimas gali būti išspręstas, viskas apsivertė aukštyn kojomis. „Trakai“ pralaimėjo „Žalgiriui“, „Sūduva“ neįveikė „Kauno Žalgirio“, o tai reiškia, kad savo reikalus komplikavo tiek vieni, tiek kiti. Arba, kitaip tariant, barstyti taškų nebeturi teisės nei vieni, nei kiti.

Data: 2018 m. spalio 31 d. 18:00 val.

Vieta: ARVI stadionas, Marijampolė

 

Naujienos

Paskutinėse rungtynėse abi komandos turėjo diskvalifikuotų žaidėjų. „Trakams“ negalėjo padėti Jevgenijus Osipovas, „Sūduvai“ – Vitalijus Gaidučikas. Skirtumas toks, kad riterių gynėjo diskvalifikacija jau baigėsi, o pernelyg dideles emocijas paskutinėse ketvirtojo rato rungtynėse demonstravęs V.Gaidučikas komandai negalės padėti ir šį vakarą.

Iki čempionato pabaigos likus keturiems turams, „Sūduva“ išlaiko trijų taškų persvarą prieš „Žalgirį“, o „Trakai“ nuo „Stumbro“ atsilieka jau šešiais taškais.

Tarpusavyje

11-7-9. Nors „Trakai“ dar išlaiko teigiamą balansą tarpusavio kovose, tačiau verta pažymėti, kad šiame sezone riteriams „Sūduvos“ nugalėti nepavyko nei karto. Įskaitant LFF taurės turnyro rungtynes, šiemet per penkis susitikimus iškovoti vos du taškai. Dar vienas įdomus momentas, kad abu taškai iškovoti Marijampolėje.

Paskutinė tarpusavio dvikova vyko Vilniuje ir tuomet viskas buvo nuspręsta per pusvalandį. Nors „Trakai“ nežaidė blogai, tačiau tose rungtynėse „Sūduvą“ lydėjo neabejotina sėkmė. Pirmuoju smūgiu ši komanda įmušė pirmą rungtynių įvartį, antruoju – antrą. Beje, šiose rungtynėse po labai ilgo laiko spindėjo Gersono Acevedo žvaigždė. „Trakų“ bandymai atlošti deficitą buvo nesėkmingi.

Akistata

Diniaras Bilialetdinovas prieš Gersoną Acevedo. Dvi ryškiausios A lygos žvaigždės darsyk aikštės viduryje susidurs akis į akį. Jei iš D.Bilialetdinovo daugiau mažiau galima tikėtis stabilaus žaidimo, tai G.Acevedo gali sužaisti arba labai gerai, arba labai blogai. O jei bus visai be nuotaikos – apskritai nežais.

Jei pavyktų sustabdyti G.Acevedo, „Trakams“ iškovoti taškus šiose rungtynėse taptų žymiai lengviau. Riteriai, savo ruožtu, D.Bilialetdinovą į savo atakas turėtų dar dažniau nei rungtynėse su „Žalgiriu“.

Klausimas

Ar Albertas Rybakas ir toliau bandys išlaikyti Kibu Vicunos tęstinumą? Bent iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad „Trakų“ generolu paskirtas vartininkų treneris jaučiasi žymiai ramiau nei prieš dvejus metus. Nepaisant to, kad „Žalgirio“ jam nugalėti nepavyko, tačiau žaidimas nenuvylė. Anaiptol. Buvo galima matyti buvusio specialisto K.Vicunos propaguojamą žaidimo stilių.

Tiesa, sekmadienį negalėjo komandai dėl mikrotraumos padėti Vytautas Lukša, kuris dar prieš kelias dienas buvo viena svarbesnių figūrų „Trakų“ dėlionėje.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja devynių laipsnių šilumą, šešių metrų per sekundę Pietų vėją. Krituliai nenumatomi.