fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Prieš „Sūduvą“ – nulis iš šešių

A lygos trisdešimtojo turo rungtynėse „Trakai“ Marijampolėje 0:1 pralaimėjo „Sūduvai“, o tai reiškia, kad per 2018 – uosius metus ši komanda taip ir liko nenugalėta. Vienintelis įvartis praleistas laikrodžiui skaičiuojant priešpaskutinę minutę.

Lyginant su rungtynėmis prieš Vilniaus „Žalgirį“, Albertas Rybakas dėl įvairių priežasčių buvo priverstas pakoreguoti sudėtį. Po diskvalifikacijos sugrįžo Jevgenijus Osipovas, užtat dėl keturių geltonų kortelių negalėjo žaisti Justinas Januševskis; po mikrotraumos sugrįžo Vytautas Lukša, tačiau traumą patyrė Vaidotas Šilėnas; trenerio sprendimu ant suolo liko Dovydas Virkšas, bet aikštėje po labai ilgos pertraukos nuo pirmųjų minučių pasirodė Kevinas Ntika.

Nuo pat rungtynių pradžios aikštėje tvyrojo įtampa, abiejų komandų futbolininkai darė labai daug pražangų, netrūko emocijų, netrūko ir geltonų kortelių, kurių vien per pirmąjį kėlinį parodytos keturios. Kalbant apie žaidimą, tai „Sūduva“ buvo geresnė komanda aikštėje. Tai ypač atsispindėjo dviejuose epizoduose, kuriuose žibėjo Tomas Švedkauskas. Bent pirmajame kėlinyje tai buvo tikrai geriausias „Trakų“ futbolininkas.

Po pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė. „Trakai“ išlygino žaidimą, o pasirodžius Dovydui Virkšui marijampoliečiams užkūrė tikrą pirtį. Viskas atrodė labai gražiai – sūduviečiai buvo prispausti savo aikštės trečdalyje, „Trakai“ pradėjo kurti progas, deja, kamuolys į vartus nekrito. Patys sūduviečiai savo šansų ieškojo kontratakose, kurios, tiesą sakant, nebuvo pavojingos.

Išskyrus vieną. Ieškodami savojo šanso, „Trakų“ futbolininkai nespėjo grįžti į gynybą ir už tai buvo labai skaudžiai nubausti. Teisėjas pridėjo keturias minutes, kurios buvo žaidžiamos prie „Sūduvos“ vartų. Deja, be rezultato.

Šis pralaimėjimas riteriams ne tik sukomplikavo situaciją kovoje dėl trečiosios vietos, tačiau atsirado galimybė prarasti ir ketvirtąją. Sunku buvo tai įsivaizduoti, tačiau šeštadienio rungtynės su „Kauno Žalgiriu“ taps lemiamomis kovoje dėl vietos UEFA Europos lygos turnyre kitame sezone. Pergalė užtikrintų vietą Europoje, lygiosios – padidintų tikimybę iki maksimumo, o pralaimėjimas – sezono pabaigą paverstų tikru nervų karu.

Be to, šeštadienio rungtynėse komanda atsisveikins su Deividu Česnauskiu. 37 – metų futbolininkas paskutinį kartą savo karjeroje bus registruotas oficialioms rungtynėms. Dvikovos pradžia – šeštadienį 13.00 valandą.