fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Įvarčiai kėlinių pabaigose “Trakams” garantavo tašką prieš “Žalgirį”

Netekę į Lenkiją išvykusio vyriausiojo trenerio bei be dėl diskvalifikacijos nežaidusio kapitono Valdemaro Borovskio “Trakai” lygiosiomis 2:2 sužaidė su Vilniaus “Žalgiriu” bei pakilo į trečią vietą turnyro lentelėje. Įvarčius riteriams pelnė Donatas Kazlauskas ir Jevgenijus Osipovas.

Nors Kibu Vicuna jau ne Lietuvoje, tačiau Albertas Rybakas tęsė savo pirmtako darbus ir, tiesą sakant, tą daryti jam sekėsi visai neprastai. Pirmoji naujojo trenerio užduotis buvo surasti, kas pakeis V.Borovskį? Galbūt, žalgiriečiams netikėtai A.Rybakas pasirinko Vytauto Lukšos kandidatūrą.

“Aišku, Vytui reikėjo prisitaikyti prie naujos pozicijos, tačiau, kai jis tai padarė – jis žaidė labai užtikrintai. Mes treneriai jo žaidimu esame visiškai patenkinti”, – po dvikovos sakė A.Rybakas.

Pirmasis kėlinys kiek priminė tą vaizdą, kurį matėme prieš dvi savaites. Nei viena, nei kita komanda didelio pavojaus prie varžovų vartų nesukūrė, riteriai gana laisvai jautėsi aikštės viduryje, o įvartį pelnė kėliniui skaičiuojant paskutines jo sekundes. Tiesa, šįsyk įvartis krito ne po standartinės situacijos, o po kontratakos, kai nuostabiu perdavimu Modestas Vorobjovas vienas prieš vieną išvedė D.Kazlauską ir šis užtikrintai nuginklavo Armantą Vitkauską.

Antrojo kėlinio pradžia taip pat priminė tą vaizdą, kurį matėme prieš dvi savaites. Tik šįsyk viską sugadino keistokas į “Trakų” vartus skirtas vienuolikos metrų baudinys. Jį realizavę žalgiriečiai vėl atgijo ir labai greitai pelnė antrąjį savo įvartį.

“Antrajame kėlinyje “Žalgiris” pradėjo mus presinguoti ir mums tapo žymiai sunkiau. Labai greitai teko keisti visą planą, kurį sudėliojome per pertrauką”, – po dvikovos sakė D.Kazlauskas.

Po tų dviejų “Žalgirio” įvarčių aikštėje buvo galima išvysti dvi lygias komandas. Kažkur geriau sekėsi vilniečiams, kai kur – trakiškiams. Vienas iš pastarųjų epizodų virto išlyginamuoju įvarčiu. Po kampinio užtikrintu smūgiu galva pasižymėjo J.Osipovas.

Iki dvikovos pabaigos buvo likę vos kelios minutės, tačiau “Trakai” dar spėjo padovanoti varžovams progą, kuri per plauką nevirto įvarčio.

Iškovotas taškas “Trakams” turnyre leido aplenkti “Stumbrą”, tačiau išsaugoti šią poziciją po ketvirto rato riteriai galės tik tuo atveju, jei kauniečiai trečiadienį Palangoje nusileis vietos komandai. Trečios vietos kaina – papildomos namų rungtynės penktajame rate.