fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

“Sūduva” – “Trakai”. Įdomioji sezono dalis prasideda

“Trakai” šį sezoną yra išbarstę tiek daug taškų, kad juokauti nebegalima net tada, kai tavo varžovais yra pirmaujantys šalies klubai – Marijampolės “Sūduva” arba Vilniaus “Žalgiris”. Būtent su šiais varžovais riterių laukia artimiausios ketverios rungtynės, o visas maratonas prasidės trečiadienio dvikova Marijampolėje. Vieniems tai šansas išsaugoti pirmąją vietą, kitiems – pakilti į trečiąją.

 

Data: 2018 m. rugsėjo 25 d. 20:00 val.

Vieta: ARVI stadionas, Marijampolė

 

Varžovas 

Kai Marijampolės “Sūduva” tarpusavio lenktynėse pernai nugalėjo Vilniaus “Žalgirį”, o šiemet sezoną pradėjo idealiai, atrodė, kad Lietuvos futbole užaugo nauja nenugalima jėga. Tokį impulsą suteikė mūsų šalies peripetijos, kurios sako, kad čempiono titulą lengviau apginti nei iškovoti.

Nors ši aksioma beveik visur yra priešinga, bet užtenka į mūsų šalies futbolo istoriją ir FBK “Kauno”, Panevėžio “Ekrano”, Vilniaus “Žalgirio” uždominavimus.

Vis tik, jau dabar aišku, kad “Sūduva” penktos pavaros neišsaugojo. Tai labiausiai susiję su Karolio Laukžemio pardavimu, Josipo Tadičiaus neplanuotu išvažiavimu, Gersono Acevedo siaubinga sėdusia sportine forma, Samiro Kerlos trauma. Pripažinkime, pasikeitusios keturios detalės ne visada gali gerai sudėlioti vienuolikos figūrų paveikslą.

Naujienos

“Sūduva” apie tai nekalba, bet vienas svarbesnių klausimų būsimose rungtynėse – Andro Švrljugos dalyvavimas/ nedalyvavimas jose. Kroatas, kaip bebūtų, yra viena svarbiausių Marijampolės klubo žaidėjų ir nuo jo žaidimo neretai priklauso galutinis rezultatas. Rungtynėse su “Žalgiriu” A.Švrljuga buvo pakeistas iškart po pertraukos.

“Trakai” savo komandoje taip pat neturės ryškaus savo komandos atstovo Donato Kazlausko. Paskutinėse rungtynėse su “Palanga” jis užsidirbo šeštą geltoną kortelę ir dėl to yra diskvalifikuotas.

Praėjęs turas

“Sūduva” praėjusį penktadienį Vilniuje neatsilaikė prieš “Žalgirį”, nepaisant to, kad rungtynės daugiau mažiau buvo lygios. Galbūt, žalgiriečiai buvo kiek aktyvesni, tačiau jų pergalę lėmė ne tai, o Ivano Kardumo klaida. Šis vartininkas šiame sezone klysta labai retai.

“Trakai”, savo ruožtu, gana nesunkiai sostinėje nugalėjo “Palangą”. Nors patys riteriai nesužaidė geriausių rungtynių, tačiau Palangos atstovai žaidė dar blogiau. Toje dvikovoje sublizgėjo du įvarčius pelnęs ir rezultatyvų perdavimą atlikęs Justas Marazas.

Tarpusavyje

11-6-8. “Trakai” savo tarpusavio istorijoje su marijampoliečiais vis dar turi teigiamą balansą, bet reikia pažymėti, kad pastaraisiais metais pozityvo procentas yra gerokai sumažėjęs.

Kalbant apie šiuos metus, tarpusavyje buvo sužaistos dvejos visiškai skirtingos rungtynės. Vilniaus “Sportimoje” “Sūduva” laimėjo net 4:1, o Marijampolėje buvo sužaista nulinėmis lygiosiomis. Tąsyk arčiau pergalės buvo rungtynių pabaigą daugumoje žaidę sūduviečiai, tačiau savo progų turėjo ir “Trakai”. Nuo paskutinių tarpusavio rungtynių “Trakų” sudėtis yra pasikeitusi iš esmės.

Klausimas

Ar Kibu Vicuna bandys žaisti pirmu numeriu? Tikėtina, kad ne, nes “Trakai” vis dar yra komanda, kuri gintis sugeba geriau nei gintis. Galime prisiminti, kad Europoje per aštuonis kėlinius, žaidžiant su stipresnėmis Pavlodaro “Irtyš” ir Belgrado “Partizan” komandomis buvo praleisti vos du įvarčiai.

Akistata

Vadimas Manzonas prieš Algį Jankauską. “Trakų” naujokas iš Rusijos kol kas yra įmušęs tik vieną įvartį. Masyvi varžovų gynyba neretai jam lieka neįveikiama užduotimi. A.Jankauskas – labiausiai patyręs varžovų gynėjas, kuriam neretais atvejais turėtų būti skirta asmeninė V.Manzono gynyba. Šių futbolininkų mikrodvikova vaidins tikrai ne paskutinį vaidmenį.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja dešimties laipsnių šilumą, aštuonių metrų per sekundę Pietvakarių vėją ir vidutinį lietų.

P