fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

J.Marazo benefisas garantavo „Trakų“ pergalę prieš „Palangą“

A lygos rungtynėse „Trakų“ futbolininkai 3:0 nugalėjo „Palangą“ bei vėl iki taško sumažino atsilikimą nuo trečioje vietoje esančio Kauno „Stumbro“. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Justinas Marazas, vieną – Donatas Kazlauskas.

Nuo pat susitikimo pradžios „Trakai“ įgijo didžiulę žaidybinę persvarą, tačiau pats žaidimas įtikino ne visais atvejais. Jautėsi varžovų neįvertinimas, kažkur žaidimas buvo kiek atsainus, kažkur norėjosi tiesiog daugiau. Vis tik įmuštas įvartis dar neįpusėjus pirmajam kėliniui, riterių situaciją gerokai palengvino.

Prasiveržęs dešiniuoju kraštu J.Marazas idealiu perdavimu į priekį išvedė D.Kazlauską, o šis užtikrintu smūgiu į apatinį vartų kampą atidarė rungtynių sąskaitą. Tik liepą į „Trakus“ atvykęs buvęs „Atlanto“ saugas su naujais marškinėliais A lygoje pasižymėjo jau ketvirtą kartą.

Nuo šio momento daugelis situacijų aikštėje priminė draugiškas rungtynes. Verta pažymėti, kad prieš tokį žaidimą „Palanga“ neturėjo jokių priešnuodžių. Iki pertraukos svečiai Tomo Švedkausko vartų praktiškai nematė. Galbūt, išskyrus vieną epizodą, kai užtikrintai baudos aikštelėje sužaidė Vaidotas Šilėnas neutralizavęs pavojų.

Iškart po pertraukos T.Švedkauskas pora kartų buvo įjungtas į žaidimą ir tuos abu kartus padarė viską, kad rungtynių antrasis kėlinys nevirstų nervų karu. Tiesa, tie „Palangos“ išpuoliai padarė savotišką meškos paslaugą, nes nuo tos akimirkos riteriai pradėjo žaisti taip, kaip reikia. Atsirado daugiau pastangų, atsirado daugiau noro, atsirado daugiau įvarčių.

„Palangos“ ekipos žaidėjams reikėjo ieškoti savo galimybių „Trakų“ aikštės pusėje, o tai reiškė, kad techniškesni riteriai pradėjo rasti galimybių kontratakoms. Viename epizode puikiai išvestas Vadimas Manzonas nesugebėjo pats užbaigti atakos, tačiau jis atmetė kamuolį J.Marazui, o šis perkėlė iš vartų išėjusį vartininką bei į jo vietą bandžiusį ateiti gynėją. Šis įvartis „Trakams“ garantavo ramybę.

Po aštuoniolikos minučių tas pats J.Marazas pradėjo dar vieną ataką, pratęsė ją su komandos draugais, iš kairės pusės gavo perdavimą iš Vytauto Lukšos ir pats tą ataką užbaigė. Tokio pasirodymo aštuoniolikmetis „Trakų“ talentas per karjerą A lygoje iki šiol nebuvo surengęs.

„Iš tikro, labai džiaugiuosi. Po rinktinių pertraukos pora rungtynių visada būna nelengvos, be to, nori nenori mintimis nuklydome į būsimas rungtynes su „Sūduva“ arba „Žalgiriu“, todėl labai svarbu, kad laimėjome. Manyčiau, pelnytai“, – po dvikovos dėstė J.Marazas, kurio sąskaitoje šį sezoną jau aštuoni įmušti įvarčiai.

Per likusį laiką komandos žaidė atvirą futbolą. „Palangos“ gretose galėjo pasižymėti Gvidas Juška, „Trakuose“ – Donatas Kazlauskas, tačiau įvarčių įmušta nebuvo.

Tiesa, likus žaisti penkias minutes, atrodė, kad dėl Dovydo Virkšo traumos trakiškiai rungtynes bus priversti užbaigti dešimty. Kibu Vicuna jau buvo atlikęs visus keitimus, o neblogas rungtynes sužaidusio veidas nerodė nieko gero. Gerai, kad tas vaizdas buvo apgaulingas – D.Virkšas netrukus grįžo į aikštę.

„Viskas gerai. Tikrai“, – po rungtynių sakė saugas.

Ši pergalė vėl priartino „Trakus“ prie „Stumbro“. Komandas skiria vienas taškas, tiesa, dabar „Trakų“ laukia dvejos rungtynės su Marijampolės „Sūduva“. Karštasis sezono periodas prasideda.

P