fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Sūduva“ – „Trakai“. Kelionė į čempionų tvirtovę

Po trijų pergalių iš eilės „Trakų” futbolininkai atrodo užmigo ir praėjusio turo rungtynėse išgyveno tikrą košmarą. Neabejotina, kad po tokių rungtynių Palangoje šį kartą Olego Vasilenkos auklėtiniai su „Sūduva“ turėtų parodyti visai kitą savo veidą, juolab, kad norisi revanšo už Vilniuje patirtą nesėkmę.

Data: 2018 m. gegužės 6 d. 19:00 val.

Vieta:  Marijampolės ARVI arena

11 turas

„Trakų“ pergalių serija netikėtai nutrūko Palangoje. Pirmą kartą ant natūralios vejos šiame sezone rungtyniavę „riteriai“ sužaidė bene blogiausią kėlinį savo istorijoje ir rezultatu 0:1 pralaimėjo Valdo Trakio vadovaujamai komandai.

„Turėjome nuo pat mačo pradžios žaisti taip, kaip žaidėme antroje pusėje“,- po rungtynių kalbėjo vyriausiasis „Trakų“ treneris.

Savo ruožtu titulą ginanti „Sūduva“ išvykoje rezultatu 3:2 palaužė Vilniaus „Žalgirį“. Tiesa, iš tų rungtynių O.Vasilenka tikrai galėjo pasirinkti minčių, mat „Sūduva“ antrą mačo pusę žaidė kur kas prasčiau nei vilniečiai.

Tarpusavyje

Pirmojo rato dvikovoje „Trakai“ čempionams priešinosi vos 45 minutes, po kurių rezultatas buvo lygus 1:1. Antroje mačo dalyje „Sūduva“ įjungė aukštesnę pavarą, įmušė dar 3 įvarčius ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Nepalankiai „Trakams“ atrodo ir žaidimas Marijampolėje – paskutinį kartą pergalę varžovų teritorijoje iškovoti pavyko tik 2016 metais, o pernai viena A lygos išvyka baigėsi lygiosiomis 1:1, kita – triuškinama nesėkme 1:5.

Statistika

Pirmoje tarpusavio dvikovoje „Trakai“ ilgiau kontroliavo kamuolį (58% prieš 42%), atliko daugiau perdavimų (633 preiš 406), mažiau kartų prasižengė (11 prieš 14), tačiau atliko mažiau smūgių į vartų plotą (4 prieš 10) ir kėlė mažiau kampinių (5 prieš 10). Žinoma, įvarčių įmušė taip pat mažiau – 1 prieš 4.

Klausimas

Kurie žaidėjai išsigydė traumas ir yra pasiruošę rungtyniauti? Neabejotinai ,didžiulę įtaką „Sūduvos“ žaidimui gali daryti ir traumas patyrusių futbolininkų grįžimas. Kol kas žinių nėra, tačiau jau kurį laiką nerungtyniavo Gersonas Acevedo bei Karolis Laukžemis. Abu šie futbolininkai mušė įvarčius pirmosiose šio sezono rungtynėse. Tuo metu „riterių“ gretose formą po truputį įgauna Vaidotas Šilėnas.

Orų prognozė

Suvalkijos sostinėje prognozuojamas futbolui puikus oras. Rungtynių metu planuojama 18 laipsnių šiluma, 3 metrų per sekundę šiaurinis vėjas ir saulėtas vakaras.