fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Pergalė pasiekta, tačiau nuotaikos ne pergalingos

Trečią vietą A lygoje užimantys „Trakų“ futbolininkai 1:0 nugalėjo antrosios lygos Vilniaus „Panerį“ bei žengė į LFF taurės aštuntfinalį. Nepaisant pergalės, riterių rūbinė labiau priminė apmąstymų kambarį, o ne ką tik pergalę šventusios komandos vietą. Vienintelį įvartį antrajame kėlinyje nugalėtojams pelnė Deividas Česnauskis.

Šioje dvikovoje „Trakai“ neturėjo po praėjusių metų taurės turnyro diskvalifikuoto Vaidoto Šilėno, į peržiūrą Italijoje išvykusio Justino Marazo, Svajūno Čyžo, bet, pagaliau, po traumos pasirodė Modestas Vorobjovas. Pastarasis aikštėje praleido visą kėlinį.

„Viskas gerai. Sunkiau gal buvo, kai reikėjo eiti į dvikovas. Tada koja davė žinoti apie buvusią traumą, bet šiaip neturiu kuo skųstis“, – po dvikovos sakė M.Vorobjovas.

Nuo pat dvikovos pradžios „Trakai“ perėmė iniciatyvą ir valdė aikštės vidurį, tačiau tai nebuvo tas žaidimas, kuris leistų komandai jaustis komfortabiliai ir juo labiau leistų mušti įvarčius. Ta bėda, su kuria komanda susiduria A lygoje, buvo akivaizdi ir šio vakaro rungtynėse žaidžiant su komanda, kuri turi mėgėjo statusą.

Tarp grandžių vėl trūko susiklausymo, vėl didžioji dalis perdavimų buvo atliekami atgal ir vėl priekinė linija neatidirbo taip, kaip reikėtų. Maža to, jie vėl neįmušė, o puolėjui kiekvienos rungtynės be įvarčio psichologiškai apsunkina jo galimybes ir kitose rungtynėse.

Tiesa, buvo ir teigiamų dalykų – Ignas Plūkas, išskyrus vieną standartinę situaciją, per visas rungtynes absoliučiai neturėjo darbo ir, jei „Trakų“ žaidimas priekyje šlubavo, tai gynyboje buvo atidirbta beveik šimtu procentų.

Po pertraukos į aikštę žengęs Deividas Česnauskis nulėmė rungtynių baigtį. Tai jau antras kartas per šį mėnesį, kai netrukus 37 – ąjį gimtadienį švęsiantis veteranas ištempė komandą ant savo pečių.

„Man atrodo, kad po pertraukos žaidėme šiek tiek aštriau. Nežinau, kiek mano karjeroje liko dar neįmuštų įvarčių, tai stengiuosi sumušti“, – šypsojosi po dvikovos pergalingo įvarčio autorius.

Per likusias 35 minutes žaidimas pernelyg nepasikeitė. Tiesa, „Trakams“ atsirado daugiau galimybių pasižymėti, tačiau tos galimybės ir liko galimybėmis. Net ir epizodas, kai po keitimo aikštėje pasirodęs Ernestas Stočkūnas pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Arbitrai nusprendė, kad tame epizode buvo nuošalė.

Išvargta pergalė ir kelių dienų poilsis. Vieniems, kurie keliauja į rinktines, trumpesnis; kitiems – šiek tiek ilgesnis. Ši pauzė paskutinė prieš artėjančią UEFA Europos lygos kampaniją. Kitas dalykas – net ir tokia pergalė, vis tik yra pergalė.

P