fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Kova dėl LFF taurės prasideda

Kai Vilniaus “Panerio” komanda išgyveno geriausius laikus ir spindėjo aukščiausioje šalies lygoje, tokio “Trakų” klubo, kuris jau penktus metus žaidžia A lygoje, net nebuvo. “Panerys” nuėjo į užmarštį, geriausi žaidėjai persikėlė į kitas komandas ir tik tada užgimė “Trakai”.

Iki A lygos senosios sostinės riteriams teko keliauti devynerius metus, o dar po trejų, kai antrąsyk iš eilės iškovojo sidabro medalius, buvo pranešta apie iš pelenų atgimstantį feniksą vardu Panerys.

Debiutiniame sezone komanda varžėsi antros lygos Pietų zonoje. Surinkusi patyrusių žaidėjų komandą, “Panerys” ilgą laiką varžėsi dėl pirmosios vietos, tačiau galiausiai ją užleido Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniams. Per tą pirmąjį sezoną komandą supurtė ir trenerių permainos, kai į Klaipėdos “Atlantą” išvykusį Igorį Pankratjevą pakeitė Stasys Baranauskas.

Oficialiai buvęs rinktinės trenerio asistentas ir šiandien vadovauja šiai komandai, kuri 2018 metų sezono starte iškovojo visas keturias pergales ir turnyre dalinasi pirmą – antrą vietas.

Taurės turnyre “Panerys” per klubo istoriją kartą yra patekęs į pusfinalį, tačiau ten pralaimėjo Panevėžio “Ekranui”. Atsinaujinęs klubas pernai irgi, kaip reikiant, patriukšmavo, sugebėjęs pašalinti tuometinius du pirmosios lygos klubus (“Nevėžį” ir “Palangą”), nukeliauti iki ketvirtfinalio ir tik ten pripažinti “Žalgirio” jėgą.

Šių metų kampaniją paneriečiai pradėjo pirmajame etape rungtynėmis su Klaipėdos “Koralu”. Tos rungtynės buvo laimėtos lengvai 4:1.

“Trakai”, savo ruožtu, šį sezoną LFF taurės turnyre pradeda nuo antrojo etapo. Per neilgą klubo istoriją, ekipa jau yra žaidusi taurės finale, tačiau po pratęsimo turėjusi pripažinti “Žalgirio” pranašumą. Paskutiniai du bandymai kovoti dėl taurės baigdavosi gerokai anksčiau nei buvo planuojama.

Rungtynės šį vakarą 19:30 val. LFF stadione, o aikštėje bus galimybė išvysti šiuos buvusius ar esamus rinktinės žaidėjus: Ričardą Beniušį, Ramūną Radavičių, Gediminą Vičių, Nerijų Radžių, Tadą Gražiūną, Arsenijų Buinickį, buvusį “Trakų” vartininką Audrių Dilį bei riterius – Igną Plūką, Tomą Švedkauską, Valdemarą Borovskį, Deividą Česnauskį, Justiną Januševskį, Vaidotą Šilėną, Modestą Vorobjovą.