fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Iš čempionų teritorijos „Trakai“ grįžo su tašku

Po pralaimėjimo „Palangos“ komandai dar vieną išvykos mačą žaidę „Trakai“ iš Marijampolės parsivežė tašką. Išvykoje rezultatu 0:0 pavyko sužaisti su Lietuvos čempione „Sūduva“.

Šį kartą Olegas Vasilenka nuo pat pirmųjų minučių į aikštę vėl metė vartininką Tomą Švedkauską, taip pat, startinėje sudėtyje rungtyniavo ir Lajo Traore pakeitė po traumos atsigaunantis Vaidotas Šilėnas.

Pirmoje mačoje dalyje „Trakai“ itin užtikrintai gynėsi nuo varžovų atakų, tačiau tuo pačiu visiškai nieko nesukūrė prie varžovų vartų. Apskritai, pirmoje mačo dalyje nei viena, nei kita komanda progų neturėjo, o pats kėlinys žiūrovams turėjo būti pakankamai nuobodus.

Antroji mačo pusė buvo kiek gyvesnė – daugiau laiko nei pirmojo kėlinio metu varžovų aikštės pusėje praleisti pavyko ir „riteriams“. Tiesa, iš to realios naudos nebuvo, tačiau „Sūduva“ taip pat surengė vos keletą pavojingesnių epizodų.

Viskas apsivertė 73-ąją mačo minutę, kai Rigino Cicilią paskutinės vilties pražanga sustabdęs Jevgenijus Osipovas buvo išvytas iš aikštės. Be centro gynėjo likę „Trakai“ užsidarė gynyboje ir per likusį laiką buvo priversti atlaikyti čempionų atakų šturmą. Ir atlaikė.

Prie to itin svariai prisidėjo šiemet per visus tris žaistus mačus įvarčio dar nepraleidęs Tomas Švedkauskas. Jis atrėmė keletą labai pavojingų varžovų smūgių ir tapo „Trakų“ didvyriu.

Pačių „Trakų“ gretose šansą išvesti komandą į priekį turėjo aikštėje po keitimo pasirodęs Rokas Gedminas, tačiau tiksliai smūgiuoti nuo baudos aikštelės linijos jam nepavyko.

O.Vasilenkos vadovaujama komanda tapo vos trečiuoju klubu, kuriam šiame sezone pavyko atimti taškus iš Marijampolės „Sūduvos“. Prieš tai tą padarė Vilniaus „Žalgiris“ ir „Jonava“.

Būtent su „Žalgiriu“ mačas laukia jau šeštadienį.