fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

“Trakai” – “Jonava”. Galbūt, šiandien?

Pirmojo rato finiše akis į akį susitiks komandos, kurios šį sezoną įsivaizdavo šiek tiek kitaip. Apie “Trakų” ambicijas kartotis nėra prasmės, o “Jonavos”, tiesą sakant, nuo trakiškių skyrėsi ne taip jau stipriai.

Situacija tokia, kad “Trakai” niekaip neranda savojo žaidimo, o “Jonava” – nei žaidimo, nei rezultato.

 

Data: 2018 m. balandžio 12 d. 20:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius

Bilietai: http://www.tiketa.lt/LT/traku_futbolo_klubo_varzybos_a_lygoje_18479

 

Šeštasis turas 

Praėjusį šeštadienį “Trakai” pirmąkart šį sezoną oficialias rungtynes žaidė LFF stadione ir, tiesą sakant, vaizdas nebuvo prastas. Aišku, jei kalbėsime apie pirmąjį kėlinį. Jei kalbėsime apie tai, kas vyko po pertraukos, tai galime priminti, kad tai buvo vienas prasčiausių “Trakų” kėlinių per visą klubo istoriją.

Rungtynės su “Žalgiriu” parodė, kad riteriai gali žaisti kur kas geriau nei sezono pradžioje. Tiesa, ir vėl išlindo antrojo kėlinio sindromas.

“Jonava”, savo ruožtu, sužaidė blogiausias sezono rungtynes, kai prieš “Stumbrą” buvo tiek beviltiška, kad pralaimėjo net 0:4.

Tarpusavyje

7-7-5. “Trakų” tarpusavio su “Jonava” statistika yra gana skurdi dėl to laiko, kai komandos dar žaidė pirmoje lygoje. Nuo 2011 iki 2013 metų riteriai per devynerias rungtynes laimėjo vos kartą. Viskas pasikeitė, kai komandos pradėjo santykius aiškintis A lygoje – tuomet “Jonava” laimėjo vos kartą per dešimt rungtynių.

Be to, “Trakai” ir “Jonava” šiemet jau buvo susitikę. Tiesa, tai buvo kontrolinės rungtynės, vos prasidėjus pasiruošimo periodui. Tąsyk “Trakai” laimėjo nesunkiai 3:1, o du įvarčius pelnė Diniaras Bilialetdinovas.

Žaidėjai, pakeitę marškinėlius

Nepaisant to, kad “Trakai” A lygoje kol kas tik penktas sezonas, tačiau žiūrint į dabartinę “Jonavą”, buvusiems “Trakų” žaidėjams suskaičiuoti vos užtenka vienos rankos pirštų. Tai ir 2014 – aisiais metais žaidęs Vytautas Lukša, ir vėliau prisijungęs Martynas Dapkus, ir labai trumpą laiką praleidęs Klaudijus Upstas ir po dvejus metus žaidę Arūnas Klimavičius bei Jevgenijus Zasavickis.

“Trakuose” šiuo metu žaidžia tik vienas futbolininkas anksčiau buvęs “Jonavos” stovykloje – tai komandos kapitonas Valdemaras Borovskis.

Akistata

Jevgenijus Osipovas prieš Arūną Klimavičių. Dar pernai riterių kapitonu buvęs A.Klimavičius šiemet yra turbūt svarbiausia “Jonavos” detalė. Šiandien jam kovą mes J.Osipovas, kuris į “Trakus” atvyko tam, kad pakeistų būtent A.Klimavičių.

Klausimas

Kada į aikštę bus mestas D.Bilialetdinovas? Praėjusio turo rungtynėse Olegas Vasilenka garsiausią “Trakų” futbolininką metė po keitimo antrajame kėlinyje. Tuomet rusas galėjo išspręsti rungtynių likimą pelnydamas lemiamą įvartį. Nepavyko. Tačiau, galbūt, šiandien jis tam turės daugiau laiko?

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja dešimties laipsnių šilumą, 4 metrų per sekundę Rytų vėją bei giedrą vakarą.