fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

O.Vasilenka: „Esu įsitikinęs, kad privalėjome turėti daugiau taškų“

„Trakų“ ekipa išgyvena praėjusio sezono dejavu – laikotarpį, kai norai ir vizijos nesutampa su iškovotais taškais aikštėje. Per aštuonerias rungtynes iškovoti vos devyni taškai, kiekvienose rungtynėse praleidžiamas įvartis, užimama tik ketvirtoji vieta, o žaidimas, švelniai tariant, neatitinka lūkesčių.

„Pagrindinė priežastis – žaidėjų ligos. Deja, tačiau per pirmąjį ratą nei karto nesugebėjo sužaisti bent minimaliai optimalia sudėtimi. Mūsų rezerviniai žaidėjai labai jauni, jiems trūksta patirties, todėl natūralu, kad ne visada viskas gaunasi taip, kaip turėtų.

Aišku, bet kokiu atveju, mes stengėmės išspausti maksimumą, nors nėra lengva, kai daugelis žaidėjų priversti žaisti ne savo pozicijose, o gynybos linija kiekvieną kartą vis kitokia ir nauja“, – pagrindinę nesėkmių priežastį įvardino „Trakų“ vyriausiasis treneris Olegas Vasilenka.

Ar gali būti, kad ta nuolat kaitaliojama gynybos linija privedė prie to, kad net aštuoneriose rungtynėse „Trakai“ visada praleidžia bent po vieną įvartį?

Žinoma. Prieš pat čempionatą jau turėjome tvirtą vienuoliktuką, tačiau nuo pat pirmo turo buvome priversti keisti tai tą, tai aną. Per visą pirmą ratą mes beveik visus įvarčius praleidome po savo nepateisinamų klaidų. Sakyčiau, kad gynybos linojos nuolatinis keitimas stipriai prisidėjo prie tų klaidų, be to, nervingumas, baimė nesuklysti.

Ar atmetus ligas ir traumas, galėjo „Trakai“ turėti daugiau taškų nei turi?

Esu įsitikinęs, kad privalėjome turėti daugiau taškų. Pradėkime nuo pradžių. Rungtynėse su „Atlantu“ buvo lygios rungtynės, tačiau 85 minutę praleidžiame įvartį iš 30 metrų į devyniukę. Galbūt, tose rungtynėse pergalės nenusipelnėme, tačiau pralaimėjimo nenusipelnėme taip pat.

Toliau rungtynės su „Stumbru“. Įmušėme įvartį, sukūrėme dar progų, jų nerealizavome, o pabaigoje padarome tiesiog vaikišką klaidą ir pergalės neturime. Turėjome ten iškovoti tris taškus? Taip, turėjome.

Rungtynės su „Žalgiriu“ – pirmaujame 2:0, valdome žaidimą ir.. praleidžiame tris įvarčius. Rungtynės su „Jonava“ – lygioj vietoj praleidžiame įvartį, dedame dideles pastangas, kad išlygintumėm rezultatą, mums tai pavyksta, toliau sukuriame dvi tiesiog idealias progas, tačiau jų nerealizuojame.

Aš labai nemėgstu tariamosios nuosakos, bet tiesioginis atsakymas į klausimą, ar galėjome turėti daugiau taškų – taip, galėjome.

Pernai komandos renesansas įvyko vienuoliktajame ture. Tas vienuoliktas turas artėja ir šiemet..

Taip, artėja. Tačiau ne pats skaičius svarbiausias, o svarbiausia, kad žaidėjai atsigauna. Justas (Januševskis) jau dirba su pagrindine grupe, Vaidas (Šilėnas) taip pat pradėjo dirbti. Valia  (Valentinas Jeriomenka), praleidęs rungtynes su „Jonava“, taip pat pasiruošęs. Tai turėtų sudėlioti mūsų komandą į vietas.

Ar sugrįžusių žaidėjų užteks, ar vis tik reikia kai ką keisti ir aikštėje?

Neabejotinai, reikia. Mes privalome geriau realizuoti progas, kurias susikuriame. Šiam komponentui per treniruotes mes skiriame labai daug dėmesio. Be to, privalome drastiškai mažinti klaidų skaičių. Pagerinus tuos du komponentus, bus rezultatas.